Font: Ajuntament de Manlleu
El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.
El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi. El grup ha d’impulsar i fer el seguiment del nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat i que compta amb el consens de tots els grups polítics de l’Ajuntament.
La sessió, que s’ha celebrat a la sala de Plens del Consistori, ha estat presidida per la regidora de medi ambient i pagesia, Maite Anglada, juntament amb l’equip tècnic municipal. Hi han participat 13 persones representants de les associacions de veïns i empresarials, així com d’entitats socials i dels centres educatius del municipi.
L’objectiu de la taula ciutadana és actuar com un grup de treball on es presentaran i aniran debatent aspectes relacionats amb el seguiment de la implantació del nou model de recollida de residus i millorar així les línies de treball plantejades.
En la primera sessió s’ha presentat quina és la situació de partida del municipi referent a la recollida selectiva, quins van ser els motius per apostar pel porta a porta, com es prestarà el servei de recollida a la ciutadania i a nivell comercial i quines seran les fases d’implantació del nou model. També s’han esmentat els aspectes d’innovació del porta a porta que van permetre optar a l’Ajuntament a la convocatòria d’ajuts aprovada amb la resolució TES/3484/2019 de l’Agència de Residus de Catalunya, a través de la qual es va obtenir l’ajut d’1,2 milions d’euros per implantar el nou model de recollida de residus.
Des de l’Ajuntament de Manlleu es busca el màxim de col·laboració i participació de la ciutadania ja que la implantació de la recollida porta a porta és un repte de ciutat i alhora una aposta clara per avançar a nivell local cap a escenaris de major sostenibilitat, contribuir a l’assoliment dels ODS 11 i 13 de l’Agenda 2030 i potenciar així l’economia circular.