Els dies 18, 19 i 20 d’abril tindrà lloc la 5ª edició del Waste in Progress a Fira de Girona. La temàtica d’aquest any, es centrarà en les oportunitats i els reptes dels sistemes de recollida de residus amb identificació.
- 18/04/23 Oportunitats i reptes tecnològics
- 19/04/23 Oportunitats i reptes jurídics
-
20/04/23 Oportunitats i reptes conductuals
L’edició wasteinprogress 2023 planteja com a eix temàtic principal la implantació dels nous models de recollida amb identificació. Posarà el focus en els reptes que han d’afrontar els municipis a curt termini per desplegar aquests nous sistemes de recollida, en què es posa el generador al centre.
Més informació
Us presentem alguns dels ponents internacionals referents en l’àmbit de la gestió de residus amb identificació, que compartiran les seves experiències en l'àmbit tecnològic, jurídic i conductual.
Paolo Contò | Director del Consell de Bacino Priula (Itàlia)
Dimarts 18 — 11.45 h
Presentarà l’evolució de tecnologies per la identificació de l’usuari, aplicat a sistemes de recollida de residus porta a porta, segons el model integrat en 49 municipis.
Martin Steiner | CEO de TBU Environmental Engineering Consultants
Dimecres 19 — 12.30 h
El consultor austríac, reconegut internacionalment, parlarà sobre els criteris a tenir en compte en el moment de dissenyar una taxa de residus a través de 10 principis bàsics sobre fiscalitat i residus.
Valentina Guelpa | Directora del Sector de Medi Ambient i Energia del Municipi de Monza (Itàlia)
Dimecres 19 — 11.45 h
Compartirà com, a nivell legal, està regulat el servei de recollida de residus porta a porta del municipi de Monza i com identifiquen els usuaris a través del tag incorporat al “sacchi rossi” per la fracció de la resta
Pásztai Zoltán | CEO de ECO BIHOR (Romania)
Dijous 20 — 9.40 h
Existeixen límits els socials en la implementació d’un sistema d’identificació? Això ho plantejarà el Pásztai Zoltán, fent referència a Salacea, el primer municipi a implantar el porta a porta de Romania, on es va combinar una forta campanya d’educació i divulgació amb un projecte d’inclusió social per augmentar confiança i compromís de les comunitats.
Marco Redini | Responsable de la Unitat Operativa Ambiental de l’Ajuntament de Pisa (Itàlia)
Dimarts 18 — 12.30 h
Exposarà el ventall tecnològic, que ha suposat el pas de tancament de contenidors de dos a quatre fraccions per reduir els impropis en el centre històric i a la zona litoral de Pisa.
Ignasi Puig | Director de projectes d’ENT Medi Ambient i Gestió
Dimecres 19 — 12.30 h
L’expert en fiscalitat, desglossarà els conceptes claus amb relació a les taxes de residus i al finançament local en el nou marc legal estatal.