Posidònia Fest a Mataró

dijous, 31 agost, 2023 - 00:00 a dissabte, 2 setembre, 2023 - 23:59

El festival pren el nom del fet que Mataró té una de les praderies de posidònia més importants en termes d’extensió del Mediterrani, abastant aproximadament 700 hectàrees.

Aquesta praderia és la llar d'una vintena d’espècies de peixos i un gran nombre d'organismes que aprofiten la protecció proporcionada per la posidònia per reproduir-se. A més, la posidònia juga un paper clau com a filtre biològic, capturant i neutralitzant substàncies tòxiques per a mantenir-les fora de circulació.


La principal novetat que presenta el Posidònia Fest d'enguany és que els concerts del dijous 31 d’agost seran gratuïts i oberts a tothom. Per a la resta de dies, les entrades estaran disponibles per 18 € per jornada i es podran adquirir a través de la pàgina web del festival: www.posidoniafest.cat.

Durant tres dies el públic podrà gaudir de les lletres surrealistes i les cançons teatralitzades d’Albert Pla; la joia poètica de la música independent de Pol Batlle & Rita Payés; les melodies càlides i la veu embolcalladora de Mar Grimalt; la sorprenent mescla de folk i electrònica d’Arnau Obiols; el cant a la llibertat, a l’amor i a la vida que clama Celeste Alías i l’equilibri subtil entre la cançó d’autor i la música urbana.

Per segon any consecutiu, el festival programarà de manera addicional a tres propostes musicals del Maresme, seleccionades mitjançant una crida pública, per actuar a l'escenari situat al Parc Maresme. Aquesta àrea també acollirà el servei de begudes, les entitats col·laboradores, empreses patrocinadores i l'exposició de l'Associació Sant Lluc per l’Art.

Amb l’ànim de fomentar i promoure el talent local, el Posidònia Fest convida als artistes del Maresme a presentar les seves propostes musicals. Les bases, instruccions i terminis d’inscripció estan disponibles a la web del festival, i s’acceptaran sol·licituds fins al 30 de juny. Els noms dels artistes seleccionats es revelaran el 10 de juliol i cadascun d'ells actuarà en una de les tres jornades de concerts acompanyant la resta d'artistes i completant la programació del festival.

El segell discogràfic mataroní Microscopi, amb el suport del Port de Mataró, l’Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona, patrocinadors i col·laboradors, fan possible aquest festival amb la voluntat de consolidar aquesta cita amb la música, única a la ciutat. 

El festival pren el nom del fet que Mataró té una de les praderies de posidònia més importants en termes d’extensió del Mediterrani, abastant aproximadament 700 hectàrees. Aquesta praderia és la llar d'una vintena d’espècies de peixos i un gran nombre d'organismes que aprofiten la protecció proporcionada per la posidònia per reproduir-se. A més, la posidònia juga un paper clau com a filtre biològic, capturant i neutralitzant substàncies tòxiques per a mantenir-les fora de circulació.

Actualment, l'Ajuntament de Mataró i el Port de Mataró, juntament amb altres institucions, entitats i empreses, estan duent a terme diverses iniciatives per protegir i donar a conèixer aquest preciós ecosistema. Mitjançant aquestes col·laboracions, es treballa per garantir la seva conservació i promoure la seva importància ecològica.

Tota la programació i informació del festival està disponible als webs posidoniafest.cat i culturamataro.cat.


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Terra

Relacionats

Notícia

Mataró ha acollit la 39a edició de l’exposició de bolets del Maresme que renova el seu compromís de divulgació, sinó que també s’adapta a la nova realitat del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, connectant tradició i innovació en benefici del patrimoni natural.

Notícia

El projecte té com a objectiu la prevenció, reparació i reutilització de residus per allargar el cicle de vida dels productes i reduir al màxim la generació de deixalles i l’extracció de recursos no renovables.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí