Un 30% del consum elèctric de l'edifici de l'Ajuntament de Malgrat prové de les plaques solars instal·lades

04/10/2023 - 11:00

Les plaques solars instal·lades el passat mes d'abril a la teulada de l'edifici de l'Ajuntament ja produeixen un 30% del consum elèctric de les oficines. A més, durant aquests cinc primers mesos de funcionament, han permès reduir 5,76 tones de CO2

El ciutadà pot consultar les dades de la producció diària dels panells fotovoltaics a la pantalla tàctil que hi ha a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de la casa consistorial. 

Les 46 plaques solars instal·lades a sobre de la teulada inclinada del Mercat Municipal i de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament van entrar en funcionament el passat 26 d'abril. 

L’Ajuntament consumeix de mitjana uns 58.228 kWh d’energia, dels quals 21.413 kWh seran produïts per l’energia del sol, representant un estalvi anual a la factura elèctrica de 6.224,47 euros.

Durant aquests primers cinc mesos de funcionament, les plaques solars han produït 12,13 MWh, suposant un estalvi d'uns 2.000 euros de mitjana. 

La instal·lació dels panells fotovoltaics va suposar una inversió de 26.349,54 euros, i per tant s’amortitzarà en quatre anys i tres mesos, aproximadament, si el preu del kWh elèctric es mantingués al preu actual.

La instal·lació fotovoltaica disposa d'un sistema de monitoratge de la producció i de l’autoconsum, que controla tant la generació de l’inversor com l’autoconsum i l'abocament d’excedents de la producció solar no autoconsumida instantàniament a la xarxa de distribució elèctrica, si hi ha excedents. Un cop estigui constituïda la comunitat energètica que l'Ajuntament està impulsant, aquest excedent es podrà cedir a aquesta comunitat o bé, compensar en el consum d'altres equipaments. 

Aquesta actuació ha estat la primera que l'Ajuntament porta a terme per a l'autoconsum. Des de fa setze anys, hi ha panells a la teulada del Pavelló Germans Margall i del magatzem de Serveis en el Territori en la zona industrial de Can Patalina. 

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Les escoles públiques Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler, i l'Institut Ramon Turró i Darder han aconseguit estalviar més de dues tones de CO2 aquest curs. Aquesta és una de les dades més destacades del projecte 50/50 d'estalvi energètic, que la Diputació de Barcelona ha tancat amb un acte celebrat al Parc Franesc Macià.

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Notícia

La nova instal·lació duplica la producció d’energia solar del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que passa a ser de 852 MWh/any.

L’electricitat generada es destinarà íntegrament a l’autoconsum del centre.

Maresme Circular és un dels principals generadors d’energies renovables a Catalunya.

Butlletí