Mollerussa posa a prova “nassos electrònics” per detectar olors nocives

20/05/2024 - 09:15

S’han instal·lat cinc sensors que oferiran informació en temps real a la ciutadania a través de l’app eAgora

Mollerussa testa una prova pilot detectar olors nocives i l’anàlisi de la seva procedència. “Nassos electrònics” és una iniciativa creada en col·laboració amb l’Start Up Partner IoT i l’aplicació eAgora amb l’objectiu d’identificar els agents causants d’emissions de gasos contaminants i aplicar solucions per millorar la qualitat de l’aire de la ciutat.

Un repte pioner que permet contrastar els avisos fets per la ciutadania i les dades recollides dels cinc sensors, alguns d’aquests instal·lats pròxims a zones industrials.

Aquesta és la vuitena iniciativa que s’emmarca dins l’estratègia Mollerussa SmartLab, promoguda des de l’Ajuntament per oferir un entorn real per testar tecnologia que aporti solucions a la vida de la ciutadania.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Maresme Circular redueix un 80% la concentració del principal causant d’olors de la planta de tractament de residus de Mataró.

Notícia

Els ajuntaments de La Llagosta, Mollet del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda han encarregat un estudi al Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la UPC per estudiar la qualitat de l’aire en aquest territori. L'anàlisi es farà mitjançant un innovador sistema de sensors per identificar i quantificar els contaminants orgànics volàtils (COVs).

Notícia

La corporació va aprovar el passat mes d’abril aquesta normativa pionera que permetrà als ens locals de la província exercir un control i un seguiment de les problemàtiques derivades d’aquesta molèstia.

Butlletí