El foment del compostatge domèstic anima a 'tancar el cicle'

27/05/2024 - 15:00

L’Ajuntament de Viladecans ha fet un pas endavant en la seva campanya per promoure el compostatge cassolà amb la cessió de compostadors a les llars. La iniciativa vol sumar un centenar de famílies a l'aprofitament directe de les restes de cuina i de jardí per convertir-les en adob natural que es pugui fer servir a les pròpies cases i, així, fer realitat l’eslògan d'aquest programa, Viladecans tanca el cicle. 

Als mesos de març i abril, es van fer quatre xerrades informatives als barris d’Alba-rosa, Mas Ratés, Can Batllori i Sales. Entre les persones participants, més de quaranta es van mostrar interessades en tenir a casa un compostador.  

Aquest s’acompanya d’una guia d’ús que explica les restes que s’hi poden abocar, el procés de compostatge i les claus perquè sigui un èxit. El manual també ofereix informació sobre com i quan utilitzar el compost obtingut per abonar gespa, horts, arbres i plantes. L’Ajuntament també ofereix un assessorament personalitzat per resoldre dubtes. La participació és oberta fins a exhaurir els compostadors. Els interessats/des poden trucar al 93 635 18 07 o enviar un correu a prevencioresidus@viladecans.cat per més informació.

La iniciativa, sota el paraigues del Pacte Viladecans pel Clima, implica a la ciutadania a tancar el cicle de la matèria orgànica, retornant a la terra el que ha sortit de la terra. Se suma així a una altra experiència municipal de compostatge comunitari impulsada als barris de Sales i Mas Ratés des de l’any 2021, coordinada per entitats i amb la participació de mig centenar de llars. 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Viladecans començarà aquest 2025 amb la implantació del nou sistema de gestió de residus, després que, les administracions estatals i europees hagin marcat uns objectius de reciclatge del 55 % per al 2025, del 60 % per al 2030 i del 65 % per al 2035. A la ciutat, només un 33 % de les deixalles se separen correctament. 

Notícia


 

Viladecans i Torrelles de Llobregat ja han descobert tot el que es pot fer des de l'àmbit local per evitar els plàstics. Els dos municipis s’han sumat al projecte europeu Elevating Reuse in Cities (ERIC) de la mà de Rezero.

Article

El pla Escoles #JoAprofito guia les escoles Montserratina i Marta Mata de Viladecans a aprofitar més del 90% del menjar en el servei del migdia.

Butlletí