El foment del compostatge domèstic anima a 'tancar el cicle'

27/05/2024 - 15:00

L’Ajuntament de Viladecans ha fet un pas endavant en la seva campanya per promoure el compostatge cassolà amb la cessió de compostadors a les llars. La iniciativa vol sumar un centenar de famílies a l'aprofitament directe de les restes de cuina i de jardí per convertir-les en adob natural que es pugui fer servir a les pròpies cases i, així, fer realitat l’eslògan d'aquest programa, Viladecans tanca el cicle. 

Als mesos de març i abril, es van fer quatre xerrades informatives als barris d’Alba-rosa, Mas Ratés, Can Batllori i Sales. Entre les persones participants, més de quaranta es van mostrar interessades en tenir a casa un compostador.  

Aquest s’acompanya d’una guia d’ús que explica les restes que s’hi poden abocar, el procés de compostatge i les claus perquè sigui un èxit. El manual també ofereix informació sobre com i quan utilitzar el compost obtingut per abonar gespa, horts, arbres i plantes. L’Ajuntament també ofereix un assessorament personalitzat per resoldre dubtes. La participació és oberta fins a exhaurir els compostadors. Els interessats/des poden trucar al 93 635 18 07 o enviar un correu a prevencioresidus@viladecans.cat per més informació.

La iniciativa, sota el paraigues del Pacte Viladecans pel Clima, implica a la ciutadania a tancar el cicle de la matèria orgànica, retornant a la terra el que ha sortit de la terra. Se suma així a una altra experiència municipal de compostatge comunitari impulsada als barris de Sales i Mas Ratés des de l’any 2021, coordinada per entitats i amb la participació de mig centenar de llars. 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article


 

Viladecans i Torrelles de Llobregat han donat un pas endavant decisiu en la lluita contra la contaminació per plàstics amb la implementació de mesures innovadores que podrien marcar un abans i un després a nivell europeu. En el marc del projecte ERIC, impulsat per Zero Waste Europe, aquests municipis catalans estan adoptant estratègies valentes per reduir dràsticament els residus plàstics.

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Butlletí