Urbanisme per la transició alimentària

dimarts, 25 juny, 2024 - 12:00

Formació per tècnics/es de l’administració pública

Què aporta la perspectiva productiva, regenerativa i comunitària a la re-naturalització dels entorns urbans? Per què és necessària aquesta perspectiva? Com des de l’administració pública local es poden regenerar els nostres pobles i ciutats perquè siguin entorns més habitables, resilients i cohesionats socialment?

L’aposta per la renaturalització urbana cada vegada està més estesa i són diversos municipis que han començat a implementar accions cap aquest sentit. En el marc del projecte Territoris Alimentaris. Relocalitzant la cadena alimentària per a una transició cooperativa, impulsat per Mixité, es posa en relació renaturalització urbana, urbanisme i alimentació davant la necessitat que suposa repensar el sistema alimentari cap a un que sigui més just i sostenible.

En aquesta formació dirigida principalment a tècnics/es de l’administració pública però oberta també a altres professionals i persones interessades en el tema, indagarem en aquests aspectes per veure com podem acompanyar els municipis en la transició alimentària, a partir d’experiències pràctiques que s’han dut a terme. Interessant especialment pels àmbits de la planificació urbana, medi ambient, l’educació i l’acció comunitària.

Data: 25 de juny de 12 a 13.30h.

Cal inscripció prèvia: https://forms.gle/j8D4SEwCJLXEbpC27

“Territoris Alimentaris” és un projecte impulsat per Mixité i finançat pel Departament d'Empresa i Treball en el marc de la convocatòria de Projectes Singulars pel foment de l'Economia Social i Solidària i el cooperativisme. L'objectiu final del projecte és acompanyar els municipis en la transició alimentària des de la perspectiva de l'urbanisme alimentari i l'acció comunitària. Amb aquest projecte s'està treballant sobre tres casos pilot amb diferents enfocs i escales 

 

 

 


 

Categories: 
Agricultura

Relacionats

Notícia

La nova llei regula el dret a emportar-se les 'sobres' i obligació de donar excedents. A Catalunya ja es disposa d'una llei pròpia des de l'any 2020.

Article

L’IRTA posa en marxa el primer projecte pilot d’energia agrovoltaica en fruiters de Catalunya.

Notícia

El Centre d'Educació Especial Esperança de Lleida impulsa l’hort escolar per promoure la sostenibilitat.

Butlletí