Comença el servei de neteja del litoral de Sitges

25/06/2024 - 09:09

L’embarcació que dona el servei estarà pentinat la costa sitgetana fins a mitjans de setembre per a garantir la neteja marítima.

L’Ajuntament de Sitges ha començat a oferir el servei de neteja, vigilància i prevenció del litoral sitgetà, amb l’objectiu de recollir residus sòlids flotants del mar i mantenir els nivells òptims de neteja marítima. L’embarcació encarregada del servei està equipada amb motors ecològics de baix consum i es podrà veure com treballa fins a mitjans de setembre, quan recorrerà 17 quilòmetres de la costa sis dies a la setmana.

L’embarcació disposa d’uns braços que van pentinant la làmina d’aigua i recullen els materials en dos contenidors amb capacitat de 100 litres de volum cadascun.  Quan els elements recollits cauen dins d’aquests espais, se’n fa un triatge inicial entre  materials plàstics i la resta de materials, per tal de poder reciclar el màxim de plàstic possible. Al final de la jornada, s’analitzen i es pesen les deixalles i es deixen als contenidors de recollida de residus dels ports. Malgrat que la majoria dels residus són plàstics (el 82,70% el 2023), també es recullen residus higiènics, metall (com llaunes) o paper i cartó.

En alguns casos, el servei de neteja recull elements que no són deixalles, sinó que són elements recuperables i 100% operatius, ja que no s'han degradat. Aquests materials es recuperen i comptabilitzen, però no van al contenidor, moltes vegades es retornen al seu propietari. Generalment, es tracta de boies d'abalisament grogues o flotadors.

L’estiu passat amb el servei es van recollir 734 quilograms de residus, que ocupaven un volum de 9.163 litres. La recollida dels sòlids flotants de les aigües de bany de Sitges, permet tenir cura del medi ambient i millorar l’ecosistema, contribuint en una reducció del CO₂ i estalviant aigua i electricitat.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Notícia

S’incrementen les freqüències en la recollida comercial, el repàs dels contenidors, la recollida de voluminosos i de poda.

Acte
12/05/2024 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar (passeig Marítim, 72. Sitges)

Butlletí