Nous projectes d'energies renovables als equipaments municipals de Viladecavalls

20/09/2024 - 09:00

L’Ajuntament de Viladecavalls ja treballa en el finançament de noves instal·lacions de plaques fotovoltaiques en espais públics

Al llarg dels darrers anys l’Ajuntament de Viladecavalls treballa en el procés de transició energètica per a l’ús d’energies netes i renovables als seus equipaments públics amb mesures com la implantació de calderes de biomassa o de sistemes de captació d’energia solar. A les actuacions desenvolupades fins al moment, el consistori ja treballa a sumar pròximament nous projectes que actualment es troben en la recerca de finançament. En concret s'han sol·licitat a la Diputació de Barcelona noves subvencions que es destinaran a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en el futur equipament d’arts escèniques i a l’Escola Municipal de Música Pau Casals. A aquests equips se sumarà la col·locació de pèrgoles fotovoltaiques vinculades a punts de recàrrega de vehicles elèctrics que se situaran a l’aparcament públic del carrer Orenetes.

En total, aquests projectes tenen una despesa prevista de 340.000 euros dels quals s’ha demanat la subvenció de 254.000 euros dins del Programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

 

Altres projectes

No seran en tot cas les úniques actuacions que es finançaran al nostre municipi dins d’aquesta línia d’ajuts, ja que es rebran 75.000 euros per actuacions d'adaptació al canvi climàtic.

En paral·lel als avenços en aquests projectes, també s’inicia la redacció de projectes per a la instal·lació d'una fotolinera amb punt de recàrrega de vehicles elèctric a la carretera de Sant Llorenç de Sant Miquel de Guanteres, per a un estudi d'optimització energètica del Centre Cívic Paco Cano i per a noves cobertes fotovoltaiques en altres equipaments.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

En marxa la instal·lació de les dues calderes de biomassa que donaran servei a la zona esportiva municipal del nucli urbà de Viladecavalls, al centre cívic Paco Cano i a l'Escola Roc Blanc.

Notícia

Es busca fomentar la transició energètica entre les empreses de la zona industrial.

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Butlletí