L’Ecoviure escalfa motors per a una nova edició a Manresa

11/10/2024 - 08:48

La fira-mercat del cap de setmana del 19 i 20 d’octubre és l’eix central de la 25a edició de l’Ecoviure, que anirà acompanyada d’un extens programa d’activitats i set jornades professionals.

Ecoviure, la fira de l’ecologia i el medi ambient, es prepara per celebrar la seva 25a edició amb múltiples activitats que acompanyaran un mercat ecològic i diverses jornades professionals del 14 al 22 d’octubre a Manresa. Tots els detalls d’aquesta edició han estat presentats avui a l’Ajuntament de Manresa, pel regidor d’Acció Climàtica, Pol Huguet Estrada, i per representants de la comissió organitzadora i de les jornades professionals.

 

Jornades professionals

JORNADA DE L’AIGUA

16 d’octubre: 4a Jornada Tècnica de l’Aigua – Resiliència de les infraestructures del cicle integral de l’aigua al canvi climàtic – Palau Firal de Manresa

La Jornada Tècnica de l’Aigua d’enguany, que arriba a la 4a edició, se centrarà en un tema clau per al nostre futur: la resiliència de les infraestructures del cicle integral de l’aigua enfront del canvi climàtic. Aquest esdeveniment té com a objectiu explorar i compartir idees i propostes que ens ajudin a preparar-nos i adaptar-nos als reptes que aquest fenomen global ens planteja, especialment pel que fa a la gestió d’un recurs tan fonamental com és l’aigua.

La Jornada està estructurada en quatre parts on es presentaran projectes, estudis i casos d’èxit sobre resiliència de les infraestructures, mitigació dels efectes del canvi climàtic, el llac de l’agulla com a cas d’estudi i tancarà la jornada la directora del servei meteorològic de Catalunya, Sarai Sarroca, per aprofundir en com el canvi climàtic afecta directament a l’aigua com a recurs vital.

JORNADA D’EDUCACIÓ

14 d’octubre: Taller futurs (im)possibles – Casa de la Culla

JORNADES D’AGRICULTURA

17 d’octubre: Silvopastura prescrita: un exemple sostenible de gestió del territori  – Sala d’Actes de la FUB-2

18 d’octubre: Plantes bioindicadores, canvi climàtic i regeneració de sòls agrícoles – Escola Agrària de Manresa

22 d’octubre: Estratègies i maquinària per adaptar l’horta a la nova realitat climàtica – Escola Agrària de Manresa

22 d’octubre: Experiències en horticultura per adaptar-se al canvi climàtic. Agricultura del sòl viu – Escola Agrària de Manresa             

JORNADA DE L’ENERGIA

18 d’octubre: Fòrum Energia – Rehabilitació Energètica d’Edificis  – Palau Firal de Manresa

 

Activitats per a tots els públics

Com ja és habitual, l’Ecoviure ve acompanyat d’un programa farcit d’activitats que s’estendrà més enllà de la setmana de la fira en diversos espais de la ciutat.  Destaquen dues conferències, una sobre els límits planetaris i l’energia de la mà del doctor Antonio Turiel, i una segona sobre límits planetaris i microplàstics a càrrec de l’ecòloga Meritxell Abril. També, el diumenge de la fira-mercat, destaca l’espectacle familiar Memòria d’Aigua, a càrrec de la companyia Albert Vinyes.

Una exposició divulgativa a l’interior dels cinemes Bages Centre formarà part de la col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Social – CLAM, que enguany projectarà quatre pel·lícules de caràcter ambiental.

Per celebrar el 25è aniversari de la fira, es realitzarà una taula rodona sobre el passat, present i futur, amb la presència dels seus responsables passats, presents i futurs, en col·laboració amb el projecte EcoCiutat de diversos instituts de la comarca, així com altres activitats.

Tota la informació actualitzada es troba a www.ecoviure.cat.

La fira Ecoviure està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i una comissió formada per entitats, administracions, empreses, professionals i consumidors dels diferents sectors implicats.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
14/10/2024 - 00:00
Manresa
Notícia
Més de 100.000 persones participants

El 21 d’abril de 1994 es va fer la primera visita d’educació ambiental a l’abocador del Consorci del Bages per a la Gestió dels Residus: hi van participar 30 alumnes d’una escola d’adults de Manresa, en una activitat impulsada pel Camp d’Aprenentatge del Bages. 

Notícia

És el segon curs escolar que l’alumnat participa en el Projecte Compartit d’Ecociutat, a través del qual analitza amb ulls crítics el seu entorn i busca solucions tenint present el seu institut i el poble o ciutat on viuen com a ecosistema.

Butlletí