20 municipis de la Garrotxa reben suport per impulsar la transició energètica

24/10/2024 - 19:00

20 municipis de la Garrotxa rebran un total de 800.000 euros per impulsar nous projectes sostenibles amb el suport de la Diputació de Girona.

Es desenvoluparan més de 40 accions centrades en la millora de l’eficiència energètica en edificis, equipaments municipals i en l’enllumenat públic.


 

El «Pla d’Acció» impulsat per la Diputació de Girona del 2024 al 2025 preveu donar 799.966 euros en subvencions a 20 dels 21 pobles de la Garrotxa. Els ajuntaments de la comarca estan implicats en seguir complint l’objectiu de reduir emissions per mitigar l’efecte del canvi climàtic.

Tot i això, el total d’aquestes 42 accions ascendeix a més d'1.300.000 euros que acabarà de posar els ajuntaments. Aquests diners serviran per a poder desenvolupar projectes relacionats amb millorar de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic exterior, d’edificis i instal·lacions públiques, per impulsar i gestionar les comunitats energètiques i rehabilitar energèticament el sector residencial.

El tècnic de l’oficina de Transició Energètica del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Martín, explica que ‘’s’intenta estalviar energia per ser més eficients i obrir una via a la ciutadania perquè puguin participar en autoconsums compartits.’’

 

Reduir els nivells d'emissions

Un dels reptes els quals els ajuntaments dels municipis s’han compromès és en el de reduir emissions en un 55% respecte als nivells del 1990. A més, segons Martín hi haurà nou pobles nous que amb aquestes subvencions podran dur a terme instal·lacions de consum pròpies. Alguns dels pobles són: Argelaguer, Montagut, Tortellà i Castellfollit, entre d’altres.

Un exemple del bon funcionament d’aquestes polítiques ambientals és que des del 2011 es van començar a fer actuacions d’eficiència energètica en l’enllumenat dels pobles de la comarca i fins ara s’ha aconseguit reduir més d’un 45% el seu consum.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa l’Oficina de Transició Energètica (OTE), una nova finestreta destinada a oferir assessorament i informació a la ciutadania i a les empreses en matèria energètica. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar la incorporació d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica a la ciutadania.

Article

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes d'octubre, ha aprovat el Pla de Transició Energètica de la Diputació de Girona. 

Notícia

És la segona al municipi després de la de Sant Esteve d'en Bas. També n'hi haurà una a Sant Privat

Butlletí