|
Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana
|
|
|
|
|
Butlletí 557 - Especial EL MENJAR NO ES LLENÇA (i II)
|
|
|
|
Tot i que bona part del malbaratament alimentari es produeix a les llars, altres sectors com el de la restauració i el del gran consum també llancem una gran quantitat de menjar en bon estat. En aquesta segona part de l’especial sobre aprofitament i prevenció del malbaratament alimentari, parlem amb el Centre Social El Roser, ubicat a Reus, on serveixen fins a 180 àpats fets amb aliments que anaven a ser descartats del circuit comercial.
A més, entrevistem la cuinera Ada Parellada, propietària de Semproniana, una de les xefs pioneres a Catalunya, juntament amb Maria Nicolau, sobre malbaratament al sector de la restauració. Sergi Picazo també hi reflexiona al respecte en un article d’opinió, i publiquem una dada especial amb alguns consells perquè els aliments no ens caduquin a casa i aprenguem a consumir-los de forma més conscient i sostenible.
També disponible en format web. Per saber-ne més: El menjar no es llença (I)
|
|
|
|
|
|
|
Entrevista a Ada Parellada, propietària de Semproniana
|
|
|
|
|
|
Ada Parellada és una de les cuineres amb més renom de Catalunya. A banda del seu talent entre fogons, també ha esdevingut una referència en reaprofitament alimentari i consciència de la cuina. En aquesta entrevista, Parellada fa un repàs de cap a on ha evolucionat la cuina del territori i la necessitat de tornar a les arrels per gaudir d'una cuina més sostenible i que es basi en la proximitat i el sentit comú.
|
|
|
|
|
|
|
|
Reportatge
|
|
|
|
|
|
El reaprofitament alimentari no és només una forma de reivindicar la necessitat de consumir de forma conscient, sinó que també pot esdevenir una eina d’inclusió social molt important. Al Centre Social El Roser, ubicat a Reus, ja fa anys que treballen el malbaratament per donar servei als col·lectius més vulnerables de la ciutat, donant menjar a més de 180 persones al dia i fins a 6.000 persones l’any.
|
|
|
|
|
|
|
|
La dada
|
|
|
|
|
|
Prevenir el malbaratament i no llençar el menjar a casa és més senzill del que sembla si incorporem algunes bones pràctiques en el nostre dia a dia.
|
|
|
|
|
|
|
Opinió
|
|
|
|
Sergi Picazo
|
|
"Una solució és tornar a com cuinaven les nostres mares i àvies, i aprofitar tot el menjar que tenim al rebost sense haver de seguir modes."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Notícies relacionades
|
|
|
|
|
|
Set de cada deu llars espanyoles malbaraten aliments de manera habitual, segons un estudi recent de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona.
|
|
|
|
|
|
|
|
Recursos
|
|
|
En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.
|
Per promoure el coneixement i la sensibilització sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, la Diputació de Barcelona disposa de les maletes pedagògiques "El menjar no es llença".
|
|
|
|
|
|
|
Subscripció: Alta / Baixa Butlletins publicats
|
|
Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
|
|
|