Andorra continua apostant per la sostenibilitat amb la campanya de reciclatge de càpsules de cafè

29/01/2025 - 17:00

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, les set parròquies d’Andorra, en col·laboració amb ReciclemBé i Pirinenca Serveis, han impulsat una campanya innovadora que es manté activa per fomentar el reciclatge de càpsules de cafè. 

Aquesta iniciativa posa a disposició dels ciutadans unes tasses gegants ubicades en diferents punts de cada parròquia, on es poden dipositar tant càpsules d’alumini com de plàstic. L’acció busca sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge i la gestió responsable dels residus.

A més de facilitar el reciclatge, la iniciativa vol conscienciar sobre la necessitat d’adoptar hàbits més sostenibles, com el consum de cafè a granel. Aquesta alternativa redueix significativament els residus que genera el cafè en càpsula, xifrats en 40.000 tones anuals. Amb aquest missatge, la iniciativa es centra en les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar, pilars essencials per a la sostenibilitat ambiental.

Amb accions com aquesta, Andorra reafirma el seu compromís amb la preservació del medi ambient i anima la ciutadania a implicar-se activament en la lluita contra els residus. Les tasses gegants de recollida són un exemple d’innovació i proximitat, que fa més fàcil per a tothom contribuir a un futur més sostenible.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’estudi estipula que a Andorra es generen actualment 92 kg/habitant equivalent/any de residu alimentari.

Notícia

Salou reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat amb la instal·lació de bancs i papereres fabricats a partir de plàstics recuperats del mar. Aquesta acció, que s’ha dut a terme a la zona dels Pilons, al Carrer Colón, forma part d’un projecte impulsat per Mini i Gravity Wave, que converteix residus marins en mobiliari urbà, promovent l’economia circular i la millora dels espais públics amb materials reciclats i duradors.

Notícia

Els microplàstics i els nanoplàstics (MNPL), dues de les formes més petites i invisibles de contaminació plàstica, poden representar riscos per a la salut humana. Aquesta és una de les principals conclusions del projecte europeu PlasticHeal, coordinat per la UAB, que ha liderat una investigació exhaustiva sobre els efectes dels MNPL en la salut. Els resultats PlasticHeal s’han presentat públicament en la conferència final del projecte, que ha tingut lloc a Barcelona.

Butlletí