Ajornat el període sancionador de la Zona de Baixes Emissions

17/03/2020 - 08:00

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

En el marc de l’activació d’un primer paquet urgent de mesures fiscals per respondre a la situació generada per la Covid-19, per contribuir a apaigavar l’impacte per al teixit empresarial i per ajornar i compensar el pagament de tributs i taxes municipals per l’ús de l’espai públic, s’ha modificat l’entrada en vigor del període sancionador de la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona (ZBE), prevista inicialment per al proper 1 d’abril.

Aixi, malgrat la vigència de la ZBE des de la seva entrada el passat 1 de gener, a partir de l’1 d’abril no se sancionarà atenent el moment d’excepcionalitat i seguint totes les recomanacions de les autoritats sanitàries amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la COVID-19.

En coordinació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els municipis que integren la ZBE (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs), els pròxims dies se signaran els respectius decrets i tràmits administratius per posposar aquesta entrada en funcionament del règim sancionador.

L’ajornament de la posada en marxa del règim sancionadors s’avaluarà posteriorment en funció de l’evolució de la situació.

La mesura s’ha pres de manera consensuada per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual.  Recordem tanmateix que la mobilitat dels vehicles privats motoritzats ha de ser la mínima imprescindible aquests dies, segons les indicacions del Reial decret 463/2020.

Una vegada s’acabi l’estat d’alarma, les administracions implicades analitzaran la situació i determinaran una nova data d’entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes BCN.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès es va activar l'1 de maig d'aquest any (ACN/Albert Segura Lorrio)

La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès es va activar l'1 de maig d'aquest any (ACN/Albert Segura Lorrio)

L'Àrea Metropolitana de Barcelona preveu destinar part dels fons europeus Next Generation a ampliar la zona de baixes emissions i a fomentar l'ús de la bicicleta.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’AMB creen la primera zona de baixes emissions local de la metròpolis amb la ZBE Rondes BCN com a referent. La nova ZBE local de Sant Cugat s’activarà l’1 de maig i el règim sancionador entrarà en vigor, per a motos i cotxes sense distintiu ambiental, sis mesos després, l’1 de novembre

Butlletí