Andorra celebra la Setmana europea de l’energia sostenible amb un seguit d'actes de sensibilització

Font: Govern d'Andorra

16/06/2017 - 13:53

La Setmana europea de l’energia sostenible va néixer l’any 2005 de la mà de la Comissió Europea. Els actes a Andorra comencen dimarts 20 de juny amb una jornada tècnica dedicada a la transició energètica i el canvi climàtic.

Dimecres, a les 18 hores, el Museu de l’Electricitat acollirà la Festa del Club Piolet, amb la presentació de les càpsules audiovisuals de FEDA dedicades al bon ús de l’energia a casa i a l’escola. Dijous hi haurà tot un seguit d'actes i durant tota la setmana es podrà visitar el Museu de l'Electricitat. 

El Principat d’Andorra se suma a la celebració de la Setmana europea de l’energia sostenible amb un seguit d’actes que tenen l’objectiu de sensibilitzar entorn a aquesta temàtica. La Setmana europea de l’energia sostenible és una efemèride que va néixer l’any 2005 de la mà de la Comissió Europea amb l’objectiu de fomentar el coneixement i el debat sobre les bones pràctiques i la innovació en matèria energètica. 

El lema triat en aquesta 12a edició és 'Energia neta per a tots els europeus', inspirat en donar a conèixer entre els ciutadans les línies mestres del paquet de propostes de la mateixa comissió dedicades a la transició energètica envers una energia més sostenible, segura i eficient per a tothom. A Andorra, els actes de celebració de la Setmana europea de l’energia sostenible organitzats pel Govern s’iniciaran el dimarts 20 a les 9.30 hores amb una jornada tècnica dedicada a la transició energètica i el canvi climàtic que serà inaugurada per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó

La trobada estarà dedicada a la reflexió i la participació pública sobre els instruments legals del nou model energètic d’Andorra. L’endemà, dimecres 21 a les 18 hores, el Museu de l’Electricitat acollirà la Festa del Club Piolet què comptarà amb la presentació de les noves càpsules audiovisuals de FEDA dedicades a les bones pràctiques en l’ús de l’energia a casa i a l’escola, protagonitzades pel personatge d’en Pau Pampalluga

El dijous 22 de juny serà el dia que més activitats aplegarà. Així a les 11 hores es farà la presentació de la web sobre l'aprofitament solar fotovoltaic als edificis conjuntament entre l’Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra i l’Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic. Tanmateix, el mateix dijous tindrà lloc una jornada de portes obertes i la visita guiada a dues de les noves instal·lacions energètiques del país com són la central de cogeneració de Soldeu de FEDA i la minicentral hidràulica d’Arcalís de PER, SA. 

A més, durant tota la setmana tots aquells que ho vulguin podran visitar a Encamp el Museu de l’Electricitat de FEDA així com el Mòdul de l’energia, un taller interactiu dedicat a donar a conèixer les energies renovables i les alternatives que hi ha per fer un ús més sostenible i eficient de l’energia tant a casa com a la feina i l’escola. Aquestes activitats són per a tots els públics, però estan especialment indicades per a públic familiar i grups escolars d’infants i joves.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom” a El Prat de Llobregat. Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix la ciutat en matèria energètica per potenciar un aprenentatge significatiu vinculat a l’entorn.

Acte
Article

Sumem energies és una xarxa de centres educatius promoguda per Escoles + Sostenibles i l’Agència d’Energia de Barcelona que té per objectiu que l'alumnat impulsi accions d'eficiència energètica en el seu centre, mentre pren consciència sobre els impactes ambientals i socials de l’ús de l’energia.

Butlletí