Andorra declara l’estat d’emergència ecològica

Font: El Periòdic.ad

24/01/2020 - 17:01

Compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% al 2030

La proposta d’acord de reconeixement de la crisi climàtica i declaració de l’estat d’emergència ecològica va rebre el 23 de gener el suport unànime de tota la Cambra després d’una transacció entre els grups que donen suport a la majoria i el PS. Aquesta declaració recull el compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% abans del 2030, la creació d’una Agència Nacional de l’Aigua, la dotació d’una partida pressupostària per a l’exercici del 2021 al Fons Verd, l’auditoria ambiental als diferents sectors ecòmics del país o la restricció de la construcció d’edificis vora el riu. A més, l’hemicle també va emplaçar-se a debatre en un futur l’eliminació de l’amiant als edificis del país. «Andorra fa un pas de gegant i es presenta davant del món com un dels primers països del món en declarar estat d’emergència ecològica», va cloure el conseller de DA, Carles Enseñat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Opinió

Seria un gest molt oportú que Catalunya s’integrés a l’Aliança de l’economia del benestar. Així el nou Govern podria orientar les seves polítiques a partir d’indicadors socials i ambientals més solvents i fiables, i demostrar que li interessa, realment, el benestar de la nostra societat més que no pas l’evolució d’un indicador econòmic tan parcial i enganyós com el PIB.

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Entrevista
AGENDA 2030: La visió des del sindicalisme

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, proposa una reflexió sobre com es pot aprofitar aquest moment de crisi per activar canvis profunds en l’organització econòmica a favor de la sostenibilitat i un model de societat més just.

Butlletí