Barcelona comença a regenerar aigua per al reg de la muntanya de Montjuïc

Font: Ajuntament de Barcelona (autora: Meritxell Doncel)

27/01/2011 - 00:00
Es posa en servei l'aprofitament de 400.000 metres cúbics d'aigua regenerada procedent de la Depuradora del Prat. Amb aquesta aigua es regaran els jardins i les instal·lacions de la muntanya de Montjuïc.

Espais verds de la muntanya de Montjuïc com ara el Jardí Botànic, el fossar del castell, els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, els de Joan Brossa, el camp de beisbol Carlos Pérez de Rozas i el complex esportiu Pau Negre es podran començar a regar amb aigua regenerada procedent de la Depuradora del Prat.

Això és possible gràcies al fet que ja s'ha acabat de construir la canonada de tres quilòmetres de llarg que connecta la muntanya de Montjuïc amb la xarxa d'aprofitament d'aigua procedent de la depuradora, que permetrà aprofitar fins a 400.000 metres cúbics d'aigua regenerada per al reg.

També es podrà aprofitar aquesta aigua per a la neteja viària i del clavegueram, així com per a diversos usos industrials a la Zona Franca i al Polígon Pratenc. De fet, l'Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot amb una empresa per estudiar la viabilitat de l'aprofitament d'aquesta aigua en indústries.

Barcelona es converteix, així, en la primera gran ciutat catalana que aprofita l'aigua regenerada per a usos municipals i industrials. Això ha volgut destacar el seu alcalde, Jordi Hereu, dient que "Barcelona és una ciutat que en la sostenibilitat té un dels seus principis bàsics. Avui, novament, Barcelona és pionera", a més a més, ha advertit que si la ciutat torna a passar un període de sequera estarà més preparada que l'any 2008."No hem d'aparèixer mai més al món com la ciutat que ha de rebre aigua en vaixells", ha afegit Hereu.

El 90% de serveis municipals no consumirà aigua potable
L'objectiu és la reducció del consum d'aigua potable a la ciutat, a través de l'ús d'aigua regenerada i també de l'ampliació de la xarxa freàtica.

"Es pretén que el 90% de l'aigua que consumeixen els serveis de l'Ajuntament no sigui potable", ha explicat la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, que ha explicat que a llarg termini es busca ampliar-ho a altres usos, ja que l'aigua "és d'una gran qualitat".

Mayol també ha recordat que els darrers anys hi ha hagut un descens en el consum d'aigua potable a la ciutat per part dels ciutadans (un 17% menys de consum), el comerç i la indústria (un 16%) i per a usos municipals (un 45% menys).

En la construcció d'aquesta canonada hi ha participat també l'Entitat Metropolitana i l'Agència Catalana de l'Aigua, i la seva construcció ha comptat amb el finançament dels fons europeus de cohesió.

AdjuntMida
Image icon Font: Ajuntament de Barcelona60.94 KB

Relacionats

Acte
15/02/2024 - 00:00
Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Butlletí