'Benvinguts a la revolució urbana: ciutats productives i resilients'

Sostenible.cat
16/11/2012 - 00:00

Dimarts passat, 13 de noviembre, en Jeb Brugmann va presentar al CCCB la conferència "Benvinguts a la revolució urbana: ciutats productives i resilients". Aquest estratega urbà, expert en ciutats i desenvolupament sostenible, va explicar com les ciutats estan canviant el món.

Brugmann fou el principal iniciador del moviment de l'Agenda 21 Local i de la campanya mundial Ciutats per la Protecció Climàtica, va fundar la xarxa de ciutats ICLEI - Governs locals per la sostenibilitat i és expert en innovació en els àmbits dels negocis i el desenvolupament d'organitzacions. El seu darrer llibre és ‘Welcome to the Urban Revolution. How Cities Are Changing the World'.

 

‘Barcelona ha de ser una ciutat exemplar pel que fa a la resiliència'. En Joan Puigdollers, regidor de l'Ajuntament de Barcelona, va citar amb aquesta contundència un aspecte que el consistori de la ciutat ha passat a considerar com un eix estratègic de la gestió de la ciutat. D'aquesta manera, la invitació de Jeb Brugmann coincideix amb un moment de definició del model de ciutat de Barcelona, i també conflueix amb el procés de renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Segons en Jeb Brugmann les ciutats han de ser i seran autosuficients a nivell energètic. De fet, segons ell, és més fàcil i gens utòpic predir això; que saber què passarà amb el peack oil. En Brugmann va insistir que les ciutats estan vivint increïbles transformacions arreu del món i és el moment de passar a ser proactives, connectades, intel·ligents i cooperatives. En aquest sentit, segons el parer d'aquest estratega urbà, conèixer en detall les "dades" de la ciutat permet millorar-la. I aquí es troba l'interès en les eines smart.

Finalment, Brugmann va afegir que Barcelona és una ciutat referent i estratègica pel que fa als conceptes d'igualtat, justícia i sostenibilitat.

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí