Font: Valencià.es
L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Sostenibilitat i Agricultura, ha engegat la segona fase del programa formatiu Horts a la Ciutat dirigit a usuaris dels horts urbans municipals.
Aquest cicle de tallers, organitzat per la cooperativa de custòdia del territori Hort del Manyano, pretén promoure els cultius ecològics en els horts urbans gestionats a través de les associacions veïnals.
La regidora de Sostenibilitat i Agricultura, Sara Usó, ha apuntat que “aquests tallers tenen com a finalitat iniciar als usuaris i usuàries dels horts urbans municipals en conceptes de sostenibilitat, medi ambient, agricultura ecològic i el foment de l’estalvi d’aigua per a poder aplicar aquests coneixements en les parcel·les de les quals són titulars”.
Esperanza Meléndez, directora de Hort del Manyano, ha explicat que ja s’han iniciat els cursos-tallers corresponents als horts urbans del Primer i Segon Molí i Fernado el Catòlic, als quals s’incorporaran en els pròxims dies els de l’Associació de Veïns Verge del Lledó, Perot de Granyana (gent gran) i Grau.
Aquests tallers tenen una durada de dues hores i estan impartits pels enginyers agrícoles de la cooperativa de custòdia del territori Gerardo Chiva i Antonio León, que adapten els materials d’horticultura urbana a la realitat dels cultius urbans castellonencs per a marcar objectius de sostenibilitat ambiental, disminució de la petjada hídrica així com una millora en el reciclat dels materials vegetatius de les parcel·les. A més, en finalitzar cada sessió, a cada usuari se li fa lliurament de planter ecològic certificat perquè puguen conrear espècies autòctones i de temporada en els horts urbans castellonencs i una carpeta perquè puga anar desenvolupant la seua memòria agrícola i ecològica.
Amb aquest programa formatiu Horts a la Ciutat, es pretén que la xarxa d’horts urbans de Castelló es configure com un espai d’aprenentatge, convivència, treball en equip, salut i diversió.