Catalunya, una de les 14 regions del món que s'han compromès a assolir l'objectiu de zero emissions de CO2 per al 2050

Font: Generalitat de Catalunya

19/12/2019 - 10:27

Entra a formar part d’una aliança de països i agents no estatals que s’han compromès a seguir les recomanacions científiques per fer front al canvi climàtic, juntament amb altres regions pioneres en aquest àmbit com California, Escòcia, el País Basc o la regió de Brussel.les.

La presidenta de la COP25, la ministra de Medi Ambient xilena, Carolina Schmidt, ha presentat aquest 11 de desembre a Madrid una nova aliança de països i agents no estatals que s’han compromès a seguir les recomanacions científiques per fer front al canvi climàtic. Una aliança que ha liderat el país andí, després de la crida que va fer el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, en el context de la Cimera d’Acció Climàtica de Nova York del setembre passat, i de la que Catalunya forma part, juntament amb unes altres 13 regions, 398 ciutats, 786 empreses i 16 agents inversors.

En matèria de mitigació del canvi climàtic, tots aquests actors s’han compromès a treballar per assolir l’objectiu de zero emissions netes de CO2 per al 2050, ja que reconeixen la necessitat urgent de prendre accions ambicioses per fer front a l’emergència climàtica. Alhora, presentaran contribucions que ajudin al compliment dels compromisos i implementaran mesures per reforçar la protecció de boscos i oceans. Entre les regions de l’aliança destaquen algunes que també han estat pioneres en aquest àmbit, com Califòrnia, Escòcia, el  País Basc o la regió de Brussel·les, que enguany ha celebrat la trobada (Hotspot) d’Economia Circular que la tardor vinent acollirà Catalunya.

La idea és fer un esforç comú per accelerar la transformació necessària per assolir els objectius de l'Acord de París i, finalment, estabilitzar l’augment de la temperatura global a 1,5 ºC.

A més dels compromisos adquirits en mitigació, el grup reforçarà la seva tasca en adaptació, bàsicament afavorint la implicació del sector privat. Serà en accions potents per millorar la gestió de l’aigua, la resiliència en infraestructures i la sostenibilitat de les ciutats.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
A uns 1,55 °C per sobre del nivell preindustrial

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha confirmat que el 2024 és l'any més càlid de la història, basant-se en sis conjunts de dades internacionals. Els darrers deu anys han estat tots entre els deu més càlids, en una ratxa extraordinària de temperatures rècords. 

Acte
23/03/2025 - 00:00

Butlletí