25/11/2004 - 00:00
La taula rodona Models sostenibles de planificació urbana, una de les destacades en la jornada de dimecres al Congreso Nacional de Medio Ambiente, que té lloc a Madrid fins el 26 de novembre, va cloure's amb un clam unànime per un nou model de ciutat, que aconsegueixi reconduir l'actual creixement desbocat i que aporti solucions reals i concretes a dues qüestions que afecten diàriament la qualitat de vida dels nostres assentaments urbans, la mobilitat i la gestió de residus. En la taula, moderada pel coordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Domènec Martínez (a la foto), va quedar clar que les ciutats afronten avui una situació crítica, que reclama 'un canvi de rumb urgent', tal i com va remarcar ell mateix.
Per afrontar aquesta situació cal potenciar les Agendes 21, dotant-les d'un caràcter resolutiu. No pot ser, van coincidir els ponents, que els processos d'Agenda 21 es facin en paral·lel als plans d'ordenació urbana.
Les paraules d'Isabel Velázquez, urbanista, en representació de GEA21, parlant del procés participatiu a la Trinitat Nova van ser força exemplificadores de la necessitat de pensar un urbanisme d'escala humana. Tot al contrari de la situació que les diferents xarxes de comunicació viària han generat a Madrid, situant-lo a punt del caos, segons va explicar el regidor del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Madrid, Félix Árias.
Per la seva banda, Salvador Rueda, director de l'Agència Local d'Ecologia Urbana de Barcelona va aportar lúcides reflexions sobre el creixement de les ciutats, que no pot articular-se a través d'un model difús com l'actual. Jorge Ocariz, director de Medi Ambient de la Diputació Foral d'Àlaba va tractar l'estratègia urbana de Gasteiz.
Adjunt | Mida |
---|---|
+ notícies sobre CONAMA 2005 | 21.96 KB |