Cornellà estrena fotolinera

30/04/2021 - 16:03

Cornellà posa en marxa una fotolinera, dins de les actuacions per al foment d’una mobilitat sostenible en el marc Cornellà Natura, el projecte estratègic de ciutat per fer de Cornellà una ciutat més verda.

Es tracta d’una iniciativa executada en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que converteix l'energia solar en electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques i destina l’electricitat generada a recarregar els vehicles elèctrics endollats.

La instal·lació permet la càrrega de vehicles elèctrics a partir d’energia solar, completament verda i de quilòmetre zero. Generarà 12.716 kWh cada any, l’energia necessària per carregar completament 318 cotxes elèctrics. Compta amb 4 places d’estacionament per a la recàrrega i gràcies a ella s’aconseguirà un important estalvi d’emissions de CO2: 15,86 tones cada any.

Situada a l’aparcament del carrer de Sevilla amb la carretera d’Esplugues, al costat de l’Institut Francesc Macià, s’ha ideat per als casos en què el vehicle roman aparcat una gran part del dia, coincidint amb la jornada laboral.

 

Altres actuacions sostenibles a la ciutat

Aquesta instal·lació complementa altres actuacions de mobilitat sostenible dutes a terme a la ciutat en el darrer any, com: la restricció temporal i permanent del trànsit a alguns carrers; l’ampliació i millora de la xarxa ciclable; el servei de bicicleta elèctrica compartida, E-Bicibox; l’aparcament d’intercanvi per al foment de la intermodalitat entre el cotxe i el transport públic; etc.

A més, permet continuar implementant punts de recàrrega elèctrica a la via pública del municipi. Des de 2015, es disposa d’un punt de recàrrega ràpida per a furgonetes i cotxes elèctrics i híbrids, al qual l’any 2017 es va afegir un punt de recàrrega lenta per a motocicletes o bicicletes elèctriques amb dos endolls. Ambdós punts estan ubicats al carrer Baltasar Oriol.

La nova fotolinera de Cornellà se suma a la xarxa de fotolineres de l’AMB, que ja compta amb 8 en funcionament al territori i 2 més de construïdes a punt d'entrar en servei. A banda, n’hi ha 12 més en procés de licitació, amb un cost aproximat de 0,8 M€. Així, a finals d'any, el nombre total passarà a ser de 22.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Els dos serveis estan destinats a facilitar l'ús de la bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, com a elements fonamentals i diferenciadors d'una mobilitat més sostenible i que conduexi a una atmosfera més neta a la nostra àrea metropolitana.

Notícia

La prova pilot es durà a terme a Cornellà, Sant Joan Despí i L'Hospitalet perquè són els 3 municipis metropolitans on es fa un ús més intensiu de l'e-Bicibox. Les noves estacions obertes, que funcionen amb energia 100% solar, tenen una capacitat per a deu bicicletes, disposades de dues maneres depenent la localització: totes deu seguides o cinc a cada banda de l'eix d'ancoratge.

Notícia
Ha publicat una Guia de mobilitat sostenible local

Cornellà s'ha sumat a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que es porta a terme del 16 al 22 de setembre sota el lema "Per una mobilitat sense emissions". Per a aconseguir-ho, s'ha programat un seguit d'activitats que aquest any s'han adaptat a la casuística actual i que es podran desenvolupar de manera individual o familiar, a través d'aplicacions mòbils.

Butlletí