Creix la xarxa de camins escolars al districte de Sant Martí

Font: eldigital.bcn.cat
18/02/2015 - 00:00
L'Escola Dovella inaugura aquest mes de febrer el seu camí escolar, un itinerari que permetrà als alumnes anar i tornar de l'escola a peu de manera autònoma, segura, saludable i sostenible. Amb aquest centre, ja en són 16 els que integren la xarxa de camins escolars del districte de Sant Martí.
El procés per incorporar l'Escola Dovella a la xarxa de camins escolars ha estat llarg. Va començar el 2008 i no ha estat fins aquest curs que s'ha pogut posar en marxa. Per tirar-lo endavant fins i tot ha calgut reurbanitzar el passatge del Puig Madrona, on es troba un dels accessos del centre. S'han ampliat les voreres i s'han convertit en plataforma única. "Abans era un passatge on el cotxe ocupava el percentatge més gran del carrer i, ara, l'hem pacificat i les persones han recuperat l'espai", explica Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí.

El projecte per transformar el passatge el va incloure el govern en el Pla d'actuació municipal de Sant Martí del 2012, després de la mobilització de l'associació de famílies de l'escola per aconseguir-ho. Amb el nou disseny es garanteix la seguretat de les famílies en els trajectes escolars. "Hi ha 225 nens a l'escola, per tant, als matins entre pares i nens hi pot haver entre 300 o 400 persones aquí. Si abans s'entrava per una vorera d'un metre, ara tenim tota l'amplada del carrer", comenta Teresa Monleón, representant de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Dovella.

El camí escolar és un recurs educatiu que promou i facilita que els infants facin a peu d'una manera autònoma i segura el camí d'anada i tornada de casa a l'escola. És un itinerari estudiat i senyalitzat especialment, que proporciona la seguretat que les famílies necessiten perquè els fills hi vagin sols i puguin gaudir del trajecte a l'escola. És per això que és vital el treball en xarxa de tota la comunitat educativa i del barri. Es tracta d'un projecte participatiu de ciutat que forma part de les polítiques de sensibilització i educació viària dirigides als infants escolaritzats, a les seves famílies i també al barri.
Ara que el camí està en marxa, comença una segona fase. "Cal dur a terme una tasca de sensibilització", diu Teresa Vinyals, directora de l'escola. Cal conscienciar les famílies de l'ús d'aquest itinerari per explotar-ne els avantatges. "Ara està en marxa i, per tant, hem de veure com s'hi van incorporant tots els alumnes. Crec que ho podrem valorar a mesura que avanci el curs", conclou.
La incorporació d'aquest nou camí escolar s'afegeix als 16 que hi ha als barris del Poblenou i del Clot. Les escoles que formen part de la xarxa al Clot són: Escola La Farigola del Clot i Escola Rambleta del Clot. I els 14 centres educatius que integren la xarxa de camins escolars del Poblenou són: Escola Antoni Brusi, Escola Bogatell, Institut Icària, EBM La Mar Xica, Escola Vila Olímpica, Escola Acàcies, Escola Fluvià, Escola Grèvol, Escola L'Arenal de Llevant, Escola La Llacuna, Escola Mar Bella, Escola Pere IV, Escola Voramar i EBM El Xalet de la Paperera.

 

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon escola.jpg32.61 KB

Relacionats

Butlletí