El Centre de Fauna de Vallcalent envia deu voltors a Israel per ser reintroduïts

Font: Generalitat de Catalunya

28/11/2018 - 13:05

El Centre de Fauna de Vallcalent (Segrià) ha enviat avui deu exemplars de voltors (Gyps fulvus) recuperats cap a Israel, amb l’objectiu de ser alliberats al Pròxim Orient. Es tracta d’exemplars joves que arriben sovint dèbils al centre després d’haver tocat terra durant els primers vols de dispersió i no ser capaços de reprendre novament el vol.

L’actuació s’ha dut a terme dins del programa de reintroducció de l’espècie en aquesta àrea, i en el marc de l’acord entre la Generalitat i l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura (INPA) amb aquest objectiu, vigent des del 2015. La població de voltors al Pròxim Orient s’ha reduït considerablement en les darreres dècades. El programa respon, així, a la voluntat d’evitar la seva extinció en aquesta àrea, amb el trasllat d’exemplars d’altres punts d’Europa. A més d’augmentar les poblacions del sud-est europeu, es vol enriquir la variabilitat genètica. En el cas de Catalunya, amb aquest ja s’han fet 8 enviaments, amb un total de 94 voltors cedits a Israel.
Trasllat en avió
Prèviament al seu trasllat, el personal tècnic comprova l’estat de salut dels exemplars i col·loca un xip identificador en cada un d’ells. Després s’introdueixen en gàbies especials per a facilitar el seu trasllat en cotxe fins a l’aeroport de Barcelona. Un cop a Israel, els animals es col·loquen en recintes especials per afavorir la seva aclimatació, abans de ser alliberats a la natura.

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La pèrdua de biodiversitat, la inseguretat alimentària i hídrica, els riscos per a la salut i el canvi climàtic, interaccionen, en cascada i es reforcen mútuament de manera que fan abordar-los de forma separada és ineficaç i contraproduent.

Article


Jardins de papallones és un projecte de ciència ciutadana impulsat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i la Xarxa Escoles Verdes.

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Butlletí