El CILMA ajudarà els municipis a fer prevenció de la contaminació lluminosa

Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma de l’Estat espanyol en aprovat un cos normatiu específic sobre aquesta qüestio

Redacció

14/06/2010 - 00:00
El Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA) ha encarregat l'elaboració del "Manual per al desenvolupament de les competències municipals en matèria de contaminació lluminosa". Aquest ha de ser una eina útil perquè els ens locals coneguin la normativa que existeix actualment sobre aquesta matèria i com aplicar-la, que ha estat elaborat per la consultoria socioambiental Repte Territorial, S.C. i es pot descarregar al web www.cilma.cat.
El mes d'octubre de 2009, el CILMA va organitzar a Girona un curs pràctic sobre la prevenció de la contaminació lluminosa en l'àmbit municipal que va tenir molt bona acollida. El curs s'estructurava en diferents sessions temàtiques que tractaven tant aspectes tècnics relatius a la contaminació lluminosa (tipologia de làmpades, reducció de flux lluminós, lluminàries, noves solucions d'il·luminació amb LED, etc.), com aspectes d'anàlisi del nou marc de competències que l'aprovació de la normativa catalana de prevenció de la contaminació lluminosa creava per als municipis. Cal assenyalar que Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma de l'Estat espanyol en aprovar un cos normatiu específic sobre la prevenció en aquesta matèria.
El curs va evidenciar el poc coneixement de la normativa per part dels ens locals i per aquesta raó, el CILMA ha decidit elaborar aquest manual. L'informe facilita als municipis una eina pràctica per conèixer les competències que tenen pel que fa a la prevenció de la contaminació lluminosa i les descriu de forma sintetitzada.

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí