El Consell Comarcal de l’Anoia porta a terme una campanya de recordatori de bons hàbits en la selecció de les deixalles als municipis més petits

29/11/2021 - 14:34

S'ha centrat principalment en els municipis de menys de 500 habitants, on la gestió dels residus es realitza amb accés exclusiu en àrees tancades amb contenidors

El Consell Comarcal de l’Anoia ha dut a terme, en els darrers mesos, una campanya informativa als municipis on gestiona la recollida de residus, amb l'objectiu de mantenir els bons hàbits de la selecció de les deixalles a la població. 

Atès que els índexs de recollida a la comarca va superar el 60% amb la implantació del nou sistema de porta a porta i àrees tancades en 22 municipis el 2018, la campanya pretén ser un recordatori als veïns i veïnes per tal de seguir en aquesta bona direcció. 

El vicepresident segon del Consell Comarcal, Santi Broch, apunta que “la campanya s'ha centrat principalment en els municipis amb la població menor de cinc-cents habitants, on la gestió dels residus es realitza amb accés exclusiu en àrees tancades amb contenidors”. S'hi ha repartit gratuïtament un pack per habitatge de bosses de colors per facilitar tant la selecció de deixalles a casa com el seu transport cap a les àrees tancades.

La campanya està finançada amb fons d'Ecoembes i Ecovidrio, destinats per campanyes de sensibilització ambiental a la població. Amb aquests fons, també es realitzaran altres actuacions de reforç de la recollida selectiva en altres municipis on el Consell Comarcal de l'Anoia gestiona el servei, com la realització de visites de reforç als establiments i activitats comercials.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Notícia

L’Ajuntament de Vallbona ha decidit canviar el sistema de recollida dels residus municipals al porta a porta atès que està demostrat que és el que aconsegueix un percentatge més elevat de reciclatge i que permet assolir les quotes exigides per Europa i l’Agència de Residus de Catalunya.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Butlletí