El Consell dels Infants treballarà per millorar la gestió de residus a Mollet

13/01/2022 - 15:06

Els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14ena edició treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobretot el que està relacionat amb la gestió dels residus per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Després d’acceptar la proposta que l’alcalde Josep Monràs ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’aquest desembre han començat a debatre sobre el reciclatge i més concretament sobre les mesures que caldria prendre per millorar la gestió dels residus en els centres escolars. El passat mes els regidors i regidores del CIM es van reunir al Mercat Vell amb l’alcalde Monràs i el regidor d’Educació, Raúl Broto, per consensuar la proposta a treballar enguany.

A partir d’ara, els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14ena edició treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobretot el que està relacionat amb la gestió dels residus per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Josep Monràs ha volgut felicitar als regidors i regidores per haver estat escollits i animar-los a afrontar la responsabilitat que comporta aquest repte”. Segons Monràs, “de nou hem pensat que és molt important seguir treballant en els àmbits relacionats amb el medi ambient, i en aquest sentit, un dels aspectes claus és trobar alternatives per poder reduir els residus que generem, i sens dubte, la mirada dels nostres joves serà fonamental per enviar un missatge a la resta de la ciutadania i aportar iniciatives interessants que es puguin aplicar a la nostra ciutat”.

Per al regidor d’Educació i de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, “des de l’Ajuntament tenim clar que totes les polítiques per lluitar contra la crisi climàtica que estem posant en marxa han d’anar acompanyades d’iniciatives pedagògiques com aquesta i, en aquest sentit, és clau començar a conscienciar als més petits i, de fet, no és la primera vegada que el Consell d’Infants treballarà al voltant del medi ambient”.     

Al CIM hi participen els alumnes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet, a més de l’Escola d’Educació Especial Can Vila.  En total uns 675 infants discutiran les propostes.

El CIM es va crear l’any 2005 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat.  


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Notícia
El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús. Els dispositius s’entregaran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat. El projecte es basarà en el protocol d’actuació de la ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Notícia

Es pot accedir a tot un seguit de continguts educatius, recursos, vídeos i informacions sobre temes relacionats amb la prevenció de residus, l’alimentació saludable, el malbaratament i reaprofitament alimentari, o projectes d’educacióambiental com l’Hort de Can Borrell, el projecte Green Love sobre joves i ecologia o el projecte per fer Melmelada de taronges urbanes Santa Rosa, feta amb taronges de la ciutat i processada a l’Obrador de Gallecs.

Butlletí