El CRAM celebra els seus 25 anys de feina

18/05/2021 - 12:11

Instal·lats a la nostra ciutat des de 2011, concretament als espais naturals del Delta, durant tota la seva trajectòria han recuperat i alliberat més de 700 tortugues marines, han assistit a més de 70 aus marines protegides i ajudat a més de 350 cetacis vius encallats a la platja.

El Centre de Recuperació d’Animals Marins, el CRAM, ha celebrat el passat abril el seu 25è aniversari. Les instal·lacions de la fundació, amb les mesures de seguretat pertinents, han acollit la visita de les autoritats locals, com ara l’alcalde de la nostra ciutat, Lluís Mijoler, així com el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el president de la Fundació CRAM, Josep Lluís Pal.

 

Més de 1000 animals assistits

La fundació CRAM es va crear formalment l’any 1996, però va posar en marxa la seva activitat cinc anys abans, al 1991, amb l’atenció a centenars de dofins afectats per una epidèmia vírica. Des de llavors, han alliberat més de 700 tortugues marines ferides i tractades al centre, més de 70 aus marines protegides i més de 350 cetacis, molts d’ells dofins.

La seva activitat, metodologies d’assistència i tècniques quirúrgiques han estat un referent internacional en fòrums científics. També ha estat reconeguda la seva tasca divulgativa i sensibilització sobre els problemes que afectes el medi marí, amb una àmplia oferta formativa, programes de voluntariat, simulacres de rescat de dofins o alliberaments de tortugues.

Més de 10 anys al litoral pratenc

Per consolidar la seva tasca i poder continuar la seva gran tasca, el març de 2011 la Fundació CRAM inaugurà el seu nou centre al litoral de la nostra ciutat, en terrenys cedits per l’Ajuntament. Des de llavors, són unes instal·lacions punteres en clínica i recuperació d’animals marins amb sales d’estudi i laboratori que permeten fomentar la investigació d’aquest àmbit.

Més projectes de futur

L’acte d’aniversari ha servit per presentar el conveni que ha signat la fundació CRAM amb una entitat que també té la seva seu al Prat, la Fundació Catalana de l’Esplai. Totes dues treballaran plegades, a partir d’ara, per la defensa del medi ambient i la voluntat d’educar i sensibilitzar a les noves generacions.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, considera que el posicionament de la Comissió Europa deixa clar que la UE “no permetrà de cap manera una ampliació de la tercera pista de l’aeroport” en detriment els espais naturals” i que, per tant, no es poden seguir ampliant grans infraestructures, sinó que cal “preservar més i millor” l’equilibri territorial.

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia
Font foto: Betevé

Font foto: Betevé

El departament de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears i el Zoo de Barcelona acorden ampliar al calàpet el programa de reintroducció d'espècies iniciat amb els ferrerets i s'estudiarà la viabilitat de projectes de reintroducció de l'espinós i la sargantana pitiüsa.

Butlletí