El pla "Silenci" de Barcelona ha informat prop de 260.000 persones

Font: Ajuntament de Barcelona
13/01/2014 - 00:00
La campanya per la reducció del soroll al voltant dels eixos d'oci, el pla "Silenci", ha acabat amb 14.312 visites a establiments i locals i la sensibilització de 259.250 persones.

Amb l'eslògan "Ssssplau, recorda que els veïns volen descansar", el pla "Silenci" 2013 s'ha desenvolupat durant 20 setmanes arreu de la ciutat.

El pla busca sensibilitzar pel que fa a la problemàtica del soroll, sobretot, en l'àmbit de l'oci nocturn. L'objectiu principal és poder cercar l'equilibri entre el dret a gaudir de l'oci nocturn i el dret a descansar per part dels veïns.

La campanya s'ha centrat a informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de reduir el soroll provinent de l'oci nocturn, especialment a les zones d'elevada contaminació acústica. El pla "Silenci" també vol coresponsabilitzar els propietaris dels establiments en aquesta tasca.

Un total de 22 promotors ambientals han recorregut els eixos nocturns dels districtes en horaris entre les 23.00 hores i les 3.00 hores dels dijous, i les 23.00 hores i les 5.00 divendres i dissabte.

Com a novetat enguany, s'ha prescindit de la figura dels mims, i s'han incorporat elements d'imatge renovada com ara samarretes lluminoses amb l'eslògan "Ssssplau, recorda que els veïns volen descansar" i projeccions de llum a les façanes dels edificis públics d'alguns indrets dels districtes.

Un 8% menys d'incidències per sorolls a Barcelona
De gener a desembre, s'han produït 49.016 incidències per soroll, la qual cosa suposa una reducció del 8% respecte al mateix període de l'any anterior, en què se'n van produir 54.087.

L'any 2012 hi va haver una reducció del 7,7% de les incidències per soroll a Barcelona. Es van produir 4.534 incidències menys relacionades amb el soroll que l'any anterior.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon PlaSilenciGran.jpg48.94 KB

Relacionats

Butlletí