El Premi 2020 North-South distingeix el MedECC

Font: UAB

18/03/2021 - 13:03

El Premi 2020 North-South del Consell d'Europa ha estat atorgat a la xarxa d'Experts Mediterranis en Canvi Climàtic i Ambiental (MedECC) de la Unió per la Mediterrània.

El guardó reconeix la tasca del MedECC, format per més de 600 científics de 35 països mediterranis i europeus, entre els quals es troba l'oceanògrafa Patrizia Ziveri de l'ICTA-UAB.

La xarxa MedECC ha elaborat la primera avaluació científica sobre l'impacte del canvi climàtic i ambiental a la conca mediterrània, un informe en el qual Patrizia Ziveri ha participat com a autora principal en l'àmbit d'Ecosistemes. El jurat considera que el MedECC representa un exemple destacat del potencial de col·laboració entre estats i societats per fer front als canvis del canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental, així com una resposta a la necessitat de cooperació científica i d'experts per produir anàlisis basats en el coneixement com una base sòlida per a la planificació de polítiques. El seu treball contribueix a la promoció de l'Objectiu Global 1.5 de l'Acord de París a la regió. La xarxa també constitueix un exemple concret de la visió de la mar Mediterrània com a espai compartit de pau, desenvolupament i drets humans, que va portar a la creació, fa 25 anys, de el Procés de Barcelona.

Amb aquesta decisió, el jurat vol destacar una causa universal que està indissolublement lligada als principis de drets humans, democràcia i Estat de Dret, que constitueixen els principals valors de Consell d'Europa. També destaquen la importància de l'associació i la cooperació per aconseguir desafiaments globals comuns.

Per a més informació, podeu consultar la decisió ampliada de Jurat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Butlletí