El servei de neteja de Barcelona prova una nova tecnologia per reduir la contaminació de l'aire

Font: Ajuntament de Barcelona
19/04/2013 - 00:00

Aquests mesos de primavera el servei de neteja de l'Ajuntament du a terme una prova pilot amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire mitjançant una tecnologia que impedeixi la resuspensió de partícules contaminants a l'aire. Aquesta mesura forma part del Pla de millora de qualitat de l'aire (PMQAB).

El servei de neteja municipal de Barcelona ha iniciat aquests dies una prova pilot amb una nova tecnologia, pionera a Europa, amb la finalitat de mesurar diferents contaminants i poder reduir les partícules a l'aire.

Les Unitats mòbils poden mesurar diferents contaminants, depenent dels equips que portin, amb l'objectiu de veure la resuspensió de partícules,lligat a un sistema de neteja viària. Concretament, gràcies a uns additius que s'incorporen a l'aigua de la neteja, aquestes partícules PM10 i PM 2,5 queden aglomerades a terra i així s'evita que s'escampin a l'aire.

Aquesta prova es fa amb la col·laboració del Consell Superior d'Investigacions Científiques, el CSIC, el finançament de la Unió Europea a través del programa Life i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La mesura s'ha començat a implantar als punts del carrer de la Indústria, l'avinguda de Gaudí i el carrer de Biscaia.

El CSIC ha disposat, a més, estacions de control als tres punts on es desenvolupa aquesta prova pilot per treure'n conclusions i avaluar la nova mesura abans de traslladar-la a altres punts de la ciutat.

Cal recordar que la major part de la contaminació atmosfèrica té el seu origen en el trànsit viari que, a més, s'encarrega d'escampar i deixar les partícules suspeses a l'aire. El pas dels vehicles allibera alhora aquestes partícules i les aixeca al seu pas.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon qualitataire225.450.jpg76.33 KB

Relacionats

Butlletí