Encara que de vegades el pas no és senzill, perquè molts productes són de temporada i no hi ha de tot, tot l'any. Cada estació porta al mercat les seves fruites i hortalisses. Amb la idea clara que els productes de temporada són productes de major qualitat i font de salut, els menjadors d'aquestes escoles adeqüen els menús al ritme de la terra.
Un altre dels elements més valorats a l'hora de fer el pas a consumir fruites i verdures conreades en l'àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat és que la proximitat brinda l'oportunitat de conèixer els pagesos i les pageses que els han cultivat. Uns professionals de llarga tradició agrícola, que treballen la terra amb un respecte al medi ambient fonamentat en els bons usos i costums.
Diverses empreses del Baix Llobregat que es dediquen al cultiu i a la comercialització de productes hortofructícoles estan treballant en el repartiment de fruites i verdures a escoles de la comarca i de Barcelona. Cal Rosset i Can Perol, de Sant Vincenç dels Horts, i L'Hortet del Baix, de Sant Climent de Llobregat, abasteixen regularment a diferents escoles amb uns productes marcats per la frescor i la proximitat.
En aquest sentit, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat ha creat un segell propi per distingir els productes frescos i d'alta selecció i qualitat que es cultiven dins el seu àmbit. Producte FRESC del Parc Agrari pretén recollir la tradició pagesa de la comarca i recuperar la memòria històrica alimentària.