Energia solar a La Seu d'Urgell

17/05/2023 - 12:00

L’Ajuntament de La Seu d'Urgell ha dut a terme la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en edificis municipals, en concret les escoles Albert Vives i Pau Claris de la Seu d’Urgell, l’escola de Castellciutat i a l’Arxiu comarcal de la Seu d’Urgell.

L’actuació ha suposat una inversió de 115.497,52 €, dels quals IDAE, Instituto para la Diversificacion y Ahorro de la Energia, del Ministerio para la Tramitación Ecológica y el Reto Demográfico, n’ha subvencionat el 50%, dins la línia de subvencions de la Unió Europea per a projectes singulars d’entitats locals per afavorir el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.

S’han instal·lat panells solars fotovoltaics per autoconsum en els edificis per tal de reduir la dependència de la xarxa elèctrica i, per tant, obtenir un estalvi econòmic en la factura elèctrica i reduir al mateix temps les emissions de gas d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

Aquesta actuació ha permès incorporar una instal·lació fotovoltaica a l’edifici de primària de l’escola Albert Vives amb una potència de 41,385 kWp que permeten produir 57.958 kWh a l’any, dels quals s’autoconsumeix el 64% de l'electricitat produïda, reduint alhora 30,20 tCO2 eq a l’any d'emissions de gasos d’efecte hivernacle.

El projecte d'instal·lació solar fotovoltaica al CEIP Pau Claris ha permès incorporar 96 plaques solars dotant la coberta d’una instal·lació de 42,72 kWp que produeix 63.006 kWh a l’any dels quals es consumeixen directament al centre el 61%, aquesta mesura ha permès reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en 32,8330,20 tCO2 eq anualment.

L’escola de Castellciutat també ha estat objecte d’aquesta actuació amb la instal·lació solar fotovoltaica de 5,34 kWp obtenint una producció de 7.515 kWh cada any, dels quals el centre aprofita el 64%, reduint les emissions de gasos d’efecte hivernacle en 3,92 tCO2 eq a l’any.

El projecte a la coberta de l’edifici de l’Arxiu comarcal ha permès instal·lar 45 plaques solars amb una potència total de 20,025 kWp amb una producció anual de 31.150 kWh, dels quals l’edifici aprofita aproximadament el 59% de l'electricitat produïda. La reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en aquest cas es de 16,23 tCO2 eq a l’any.

L'última actuació inclosa en aquest projecte ha estat l’efectuada a l’edifici escola-llar de l’escola Albert Vives, on actualment hi ha el menjador escolar. Aquesta coberta ha encabit 38 panells solars amb una potència totals de 16,91 kWp produint 22.624 kWh elèctrica a l’any, dels quals l’edifici aprofita el 41%. Aquesta instal·lació permet reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en 11,79 tCO2 eq a l’any.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes d'octubre, ha aprovat el Pla de Transició Energètica de la Diputació de Girona. 

Notícia

L'Ajuntament de Jorba aprova la modificació del POUM per regular els parcs eòlics i fotovoltaics en sol no urbanitzable.

Article

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa l’Oficina de Transició Energètica (OTE), una nova finestreta destinada a oferir assessorament i informació a la ciutadania i a les empreses en matèria energètica. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar la incorporació d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica a la ciutadania.

Butlletí