Especial ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

Font: Sostenible.cat

20/11/2021 - 22:36

Sostenible.cat us presenta un especial monogràfic sobre Alimentació sostenible. Disponible en format Especial web i en format Butlletí.

Barcelona ha estat aquest 2021 Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Això ha significat posar l'alimentació a l'agenda política de la ciutat per desenvolupar més de noranta projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que s’estendrà fins al desembre.

Però per què és tant important el que mengem i com impacta en la salut global del planeta? Estem posant en marxa accions realment efectives que capgirin el sistema agroalimentari industrial cap a una alimentació sostenible? És la sobirania alimentaria l'horitzó de futur?

Recollim idees i propostes a aquest especial.


 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Entrevista

La Fundació Triptolemos ha publicat l’Informe sobre el impacto del Pacto Verde Europeo desde un enfoque de sistema alimentario global sostenible. Aquest document, en la redacció del qual han participat 30 experts de 26 universitats i del CSIC, analitza l'impacte del Pacte Verd Europeu en la producció alimentària i en la ciutadania. Sostenible ha conversat amb Yvonne Colomer, directora executiva de la Fundació Triptolemos i gran coneixedora del sector alimentari en relació amb la sostenibilitat, i amb Robert Savé, que és investigador emèrit de l’IRTA, professor d’ecologia a la UAB, i un dels experts participants en la redacció del document.

Butlletí