17/02/2005 - 00:00
Un centenar de persones van assistir el passat cap de setmana a la segona sortida del programa 'Forma't Relaxadament: esmorzars didàctics' a la granja de can Bordoi del Fou, a Sant Antoni de Vilamajor. La sortida, que portava per títol 'Viure a la plana: de la terra al iogurt', pretenia donar una àmplia visió sobre quin és el cicle tancat que es produeix des de la terra fins a l'obtenció de productes làctics. Per a fer-ho, es van visitar les instal·lacions de la granja de Can Bordoi on ells mateixos produeixen diversos productes derivats de la llet que obtenen de les vaques de la seva explotació. La granja de can Bordoi és una de les més importants del Vallès en l'elaboració de productes làctics; ha creat una marca pròpia de formatges (formatges Mogent) els quals exporta a diversos punts del nostre territori i fins i tot a l'estranger.
Com és habitual en el programa 'Forma't Relaxadament', la sortida va començar amb un esmorzar a l'aire lliure, ofert per l'organització, en el que els assistents van poder fer un tastet d'alguns dels formatges que s'elaboren a la granja. A continuació, es va lliurar als assistents un sobre didàctic amb diverses propostes per a realitzar en l'àmbit educatiu i en Jordi, fill de can Bordoi i responsable de la producció de mató i formatges, va procedir amb la visita guiada de la granja. El públic assistent a la sortida provenia de les comarques del Vallès Oriental, Maresme i zona metropolitana.
'Forma't Relaxadament, esmorzars didàctics' és un programa de formació del professorat que serveix com a punt de trobada per als professionals del Maresme i del Vallès oriental. El principal objectiu d'aquest programa és vincular el professorat al territori i proposar-los eines de formació. El programa consisteix en 3 passejades suaus i relaxades sobre el territori i 2 xerrades-tertúlies on hi participen diferents experts. Les sortides de camp es realitzen dissabte al matí i comencen amb un convit a esmorzar a peu dret, mentre que les xerrades-tertúlies es realitzen un vespre entre setmana.
La tercera i última sortida de camp del programa d'aquest any tindrà lloc el proper dissabte 7 de maig a Cabrils, on es podrà observar quin és el procés que es segueix per a l'obtenció de la flor en els hivernacles del Maresme. El punt de trobada serà a l'IRTA, carretera de Cabrils s/n, a les 9:30 h.
L'Escola de Natura del Corredor (ENC) promou aquests esmorzars didàctics, que compten amb el suport dels Centres de Recursos Pedagògics del Maresme i del Vallès Oriental, el Moviment Educatiu del Maresme i el Casal del Mestre de Granollers, els quals en fan la difusió.
L'ENC té la seva seu a ca l'Arenes, al cor del massís del Corredor, a cavall del Maresme i Vallès Oriental, al terme municipal de Dosrius. L'ENC compta amb 20 anys d'història i està adscrita al Consell de Centres de la Societat Catalana d'Educació Ambiental.