Experts debaten sobre com gestionar la contaminació acústica

Redacció
19/09/2011 - 00:00

Demà 20 de setembre tindrà lloc la jornada "Millora i recuperació de la qualitat acústica. Plans d'acció", organitzada pel Centre Temàtic Europeu d'Anàlisi i Informació Espacial i la Generalitat de Catalunya. Aquesta trobada aplegarà experts en acústica ambiental i representants de diferents administracions d'àmbit català, espanyol i europeu amb competències sobre la gestió ambiental del soroll.

La jornada, que és gratuïta, s'adreça a tècnics d'urbanisme i de medi ambient i a professionals vinculats a la realització de mesuraments acústics, mapes de soroll i plans d'acció, a més de qualsevol persona interessada en les eines de gestió ambiental del soroll.
Hi haurà quatre sessions que es desenvoluparan entre les 9 h i les 14 h i que tractaran sobre diversos temes: les estratègies d'avaluació i gestió de la contaminació acústica, els mapes estratègics i plans d'acció i les perspectives de futur de la gestió ambiental del soroll. La darrera sessió consistirà en un col·loqui entre els assistents.

La sessió de benvinguda, a les 9 h, anirà a càrrec del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Enric Llebot. A la cloenda, que tindrà lloc a les 13,50 h, intervindrà la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran.

El Centre Temàtic Europeu d'Anàlisi i Informació Espacial (ETC-SIA) és un consorci internacional que depèn de l'Agència Europea del Medi Ambient i coordina el treball de deu centres més de recerca d'arreu d'Europa. Es dedica a analitzar l'impacte ambiental de les activitats socials i econòmiques sobre el territori. Està dirigit per Françoise Breton, professora del Departament de Geografia de la UAB.
Es desenvoluparà a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat (Av. Josep Tarradellas 2-6, Barcelona) al llarg del matí. Per assistir-hi, cal inscriure's enviant un correu electrònic a l'adreça acustica.tes@gencat.cat.

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí