Fes renéixer la teva roba

Redacció
25/10/2012 - 00:00

Amb l'eslògan "Fes renéixer la teva roba", el consistori ha posat en marxa una campanya per donar a conèixer el servei, del qual els ciutadans es poden beneficiar amb una trucada als telèfons d'atenció ciutadana: el Telèfon del Civisme 900 226 226 o el 010.

A partir del conveni signat amb la Fundació Formació i Treball.  l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el passat 16 d'octubre, un nou servei de recollida de roba usada porta a porta amb l'objectiu d'augmentar aquest tipus de recollida selectiva. El servei comportarà la creació de quinze nous llocs de treball per a persones vulnerables.Per demanar aquest servei s'ha de comptar amb un mínim de dues bosses de roba usada. Llavors, es pot demanar a l'Ajuntament que les passi a buscar pels domicilis corresponents gràcies al conveni que el consistori ha signat amb la Fundació Formació i Treball.

Aquest servei se sumarà als actuals contenidors de Roba Amiga. Juntament amb els punts verds de la ciutat, ja es recollien més de 1.700 tones de roba (l'any passat). Amb aquest nou servei es pretén incrementar en més de 500 tones anuals la quantitat recollida selectivament d'aquests subproductes; per després destriar-los segons tipologia i classificar-los. Evitant així que es converteixin en residus abans de temps.

No obstant això, es calcula que la recollida de la roba usada dels contenidors disposats a la ciutat no arriba al 30% del total que la ciutadania rebutja cada any.

Quinze nous llocs de treball
Més enllà dels avantatges que el servei aporta en la recollida selectiva, aquest també consisteix en una forma de generar nous llocs de treball, ja que aquest obligarà a la contractació de quinze nous treballadors a la fundació, que se sumaran als vint d'actuals. Aquesta fundació, promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona, fa més de vint anys que treballa per a la formació i inserció laboral a través de la recuperació de la roba usada.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí