Fiscalia reclama a la Generalitat dades sobre la contaminació del trànsit a Barcelona

07/04/2011 - 00:00

La Fiscalia de Catalunya ha demanat a la Generalitat informació sobre els nivells de contaminació de l'aire provocats pel trànsit a Barcelona i la seva àrea metropolitana i un balanç sobre el compliment de les mesures que va aprovar el govern tripartit per reduir la pol·lució atmosfèrica. En un escrit, el fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, ha acordat obrir diligències preprocessals per investigar la contaminació a Barcelona, arran de l'ofici que el mes de febrer passat li va remetre el seu homòleg a la Fiscalia General de l'Estat, Antonio Vercher.

Concretament, en les diligències obertes el ministeri públic demana a la Direcció General de Qualitat Ambiental que en el termini d'un mes li faciliti informació "el més detallada possible" sobre l'estat actual de compliment de les 73 mesures que la Generalitat va aprovar el 2007 per reduir la pol·lució a 40 municipis de la primera i la segona corona metropolitana especialment afectats per la contaminació.

A més, reclama a la Generalitat dades sobre els nivells de qualitat de l'aire registrats el 2010 a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com un informe preliminar sobre els índexs d'aquests contaminants obtinguts els tres primers mesos d'aquest any.

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí