Formar-se per l'acció climàtica

La Diputació de Barcelona formarà a l'alumnat de l'Escola del Treball
26/10/2022 - 08:33

La Diputació de Barcelona formarà i sensibilitzarà alumnes en matèria de transició energètica i acció climàtica, a través de l'Escola del Treball

Els alumnes de l'Escola del Treball, gràcies al conveni signat amb la Diputació de Barcelona, realitzaran accions formatives en matèria de transició energètica i adaptació climàtica amb l’objectiu de fomentar aquests perfils professionals i alhora, aprofitar aquests coneixements en la millora de l’eficiència i sostenibilitat dels edificis i recintes propis de la Corporació.

Aquest acord, signat pel diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns de la Diputació, Carles Ruiz, i el director de l’Escola del Treball, José Luís Duran, s’emmarca en l’estratègia del Pla d’Energia i Clima de la Diputació, dotat amb 46 milions d’euros, i que té com a objectiu assolir l’autosuficiència energètica i la neutralitat climàtica l’any 2030 ens els seus centres, equipaments i serveis (vint anys abans dels objectius d’emergència climàtica marcats per la UE), a més d’enfortir la capacitat d’adaptació i  resiliència de la corporació.

Entre les principals actuacions del Pla Clima, la Diputació vol transformar el Recinte de l’Escola Industrial per donar resposta a les noves demandes ciutadanes i adequar-lo als valors de la corporació, sota el nom “La Industrial+”. «Un projecte de futur per a l’Escola Industrial estructurat en tres objectius: innovació científica i social; lluita contra el canvi climàtic i patrimoni i comunitat i on l’ Escola del Treball, com a centre de referència en Indústria 4.0, no pot quedar al marge sinó que ha de convertir-se en un actiu clau de la seva transformació», assegura el diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, Carles Ruiz.

En aquest sentit, el director de l’Escola del Treball, José Luís Duran, apunta que «les línies de treball de l’Escola inclouen un conjunt de temàtiques vinculades a l’eficiència energètica i sostenibilitat i la transició energètica i acció climàtica. Ara amb aquest conveni  possibilitem que els nostres alumnes puguin desenvolupar accions reals i dissenyar elements de suport per a la mitigació i adaptació climàtica i alhora, sensibilitzar-los entorn a aquesta problemàtica».

En concret, els alumnes de l’Escola del Treball participen en dos projectes: concurs de disseny de mecanismes de recàrrega elèctrica a l’espai públic i fabricació del prototipus seleccionat  i un segon, per a la fabricació de mobiliari per a la recuperació de l’espai públic de l’Escola Industrial per a ús ciutadà.

L’Escola treballa en la formació de tècnics, tècnics superiors i màsters de formació professional en les famílies professionals d’Administració i Gestió, Arts Gràfiques, Edificació i Obra Civil, Electricitat-electrònica, Energia i Aigua, Fabricació mecànica, Fusta i moble, Informàtica, Instal·lació i Manteniment, i Química.  Les seves línies de treball inclouen, d’aquesta manera, un conjunt de temàtiques vinculades a la indústria avançada intel·ligent (indústria 4.0), a l’eficiència energètica i sostenibilitat així com també vinculades al camp de la transició energètica i l’acció climàtica.

 

Accions per a la transició: transitar cap a la neutralitat

Impulsat per la Diputació de Barcelona, el Pla Clima planteja 34 accions per afavorir la transició energètica cap a la neutralitat, incidint de manera directa en els edificis de la corporació (64, de propietat i ús) i la flota de vehicles (400, de diverses categories). Aquestes accions compleixen un triple objectiu: reduir la demanda energètica, electrificar els consums i generar energia verda. És també un dels 22 projectes transformadors del Pla d’Actuació de Mandat 2020-2023 de la Diputació de Barcelona i neix de la voluntat política d’aquesta corporació envers l’emergència climàtica.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Crònica

Es presenta el ‘Programa sectorial de transició ecològica 2030’ de la Diputació de Barcelona, que té l’objectiu de finançar projectes municipals d’adaptació i mitigació al canvi climàtic.

Article

La totalitat de l’energia elèctrica subministrada durant l’any 2023 a la Diputació de Barcelona va tenir el certificat de garantia d’origen 100% renovable, fet que va suposar que els 13.580 MWh d’energia consumida pels edificis i recintes corporatius suposessin un estalvi en emissions de CO2 equivalent a 3.530 tones.

Article

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha avaluat l’impacte de la transformació d’escoles d’educació primària en refugis climàtics.

Butlletí