Gavà acull el II Fòrum de turisme sostenible als espais naturals

Font: elbruguersdigital.cat

15/02/2019 - 12:28

Gavà ha acollit aquest 6 de febrer el II Fòrum Permanent per a la implementació a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) als parcs naturals del Garraf, Olèrdola i Foix. Durant l’acte s’han exposat les accions executades al 2018 i s’ha formalitzat l’adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible al Garraf, Olèrdola i Foix

Gavà ha acollit aquest 6 de febrer el II Fòrum Permanent per a la implementació a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) als parcs naturals del Garraf, Olèrdola i Foix. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat, segons ha explicat Xavier Roget, Cap de la Oficina Tècnica de Parcs Naturals “presentar i validar la feina realitzada durant el 2018 i veure com s’encaren els objectius dels 2019. També s’ha presentat una proposta sobre com els municipis podran formalitzar la seva participació en el projecte de la CETS”, un gest que, segons assegura el tinent d’alcalde de Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat, Ramon Castellano, “suposa ratificar una línia de treball que fa temps que seguim a la ciutat amb l’objectiu de definir un model de turisme respectuós però a la vegada profitós per la nostra economia posant en valor el nostre patrimoni, també el natural i en concret el Parc del Garraf que abraça una part important del nostre territori”.

Durant el 2016, els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, juntament amb un equip de treball format per tècnics, empresaris, entitats dels catorze municipis dels parcs i el municipi de Cubelles, es van unir i amb una metodologia participativa van treballar per redactar i presentar la documentació per tal que els tres parcs obstessin a la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquesta documentació, un cop treballada, va consistir en trenta-dues actuacions l’objectiu de les quals era caminar cap a un turisme sostenible en el territori.

Aquestes actuacions, consensuades per tots els agents del territori, es van presentar a la Federació Europarc a finals de l’any 2016. A l’abril del 2017 es va realitzar una exhaustiva auditoria per part d’Europarc per valorar la feina realitzada. La tardor del 2017 els parcs van ser validats i al desembre es va rebre el distintiu de la CETS en un acte al Parlament Euopeu, a Brussel·les.

Un cop obtinguda l’acreditació i, per tant, validada la documentació, els parcs van entrar el 2018 en un període de quatre anys en què hauran de treballar, de nou de manera participativa, amb tots els agents del territori per tirar endavant les trenta-dues actuacions.

El Primer Fòrum Permanent va tenir lloc el dimecres 31 de gener del 2018.


 

Relacionats

Article

Una guia per promoure la gestió sostenible dels boscos amb la silvopastura.

Notícia

L’Ajuntament de Cubelles està buscant també una solució natural per a regenerar la platja Llarga

Notícia

El projecte de llei preveu diversos mecanismes per acompanyar als ajuntaments en tot el procés.

Butlletí