Guiteras preconitza un nou model de paisatge urbà a partir de la reconnexió camp-ciutat

Font: Diputació de Barcelona

14/06/2017 - 12:52

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, ha participat avui al 2n Congrés de Paisatge Urbà que se celebra fins demà al CaixaFòrum de Barcelona, amb la ponència “Reconnexió camp-ciutat: cap un nou model de paisatge urbà”. En la seva intervenció Guiteras ha assenyalat que «cal renaturalitzar la ciutat i donar qualitat de vida a les persones que hi viuen, i això només ho podem fer amb la creació de connectors verds i connectors alimentaris, i un bon exemple d’això és el parc Agrari del Baix Llobregat».

En el debat posterior a la ponència, en la que s’ha comptat amb la participació de Sebastià Jornet, de la Federació de Municipis de Catalunya i amb Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sabadell, Guiteras també ha remarcat que «un 90% de la població catalana habita a l'àrea metropolitana de Barcelona, i aquesta concentració fa que s'estressin els recursos naturals que disposem, com l’aigua o els aliments».

En aquesta línia, Guiteras ha assenyalat que «necessitem ciutats intel·ligents que tinguin una visió d'un tot. La ciutat pot ser eficient però si no té en compte l'entorn no serà ciutat mai intel·ligent», per remarcar que «entenem el territori com un sistema agrourbà. Les ciutats no s'acaben on s'acaba l'asfalt, és per això els ciutadans cal que estiguin connectats amb l'entorn».

Guiteras també a dit que aquesta funció de connectar ciutat i món rural ho fa molt bé la Diputació de Barcelona amb BCN Smart Rural, un  projecte  d’especialització i competitivitat territorial (PECT) cofinançat amb la UE i que busca, per un cantó, que els boscos esdevinguin econòmicament viables i, per l'altre, reconnectar el món urbà i el món rural.


 

Relacionats

Notícia

La ciutadania està convidada el cap de setmana, del 10 al 12 de maig, a sumar-se en accions per recollir i comptabilitzar els residus abandonats en el medi. L’Agència de Residus de Catalunya coordina la campanya a casa nostra, en la qual participen 451 entitats de 242 municipis en 38 comarques.

Acte
10/05/2024 - 00:00
Notícia

La primera fase de renaturalització del Parc de Les Basses contempla la demolició de l’espai pavimentat i la construcció de dues basses. Després, es farà la plantació de 102 arbres i un jardí d’aromàtiques i se senyalitzarà l’entorn. El material resultant de l’enderroc del paviment s’utilitzarà per a l’estructura de la xarxa de camins, per evitar la generació de runa. 

Butlletí