Horta-Guinardó engega dos processos participatius per decidir l'ús de l'espai públic

Font: eldigital.bcn.cat
28/10/2014 - 00:00
Es definiran els espais de la plaça Herta Frankel i dels Jardins Prínceps de Girona als barris de la Teixonera i del Baix Guinardó.

Pel que fa el futur de la plaça Herta Frankel, l'espai adjacent al Centre Cívic Teixonera, el procés es va iniciar el passat divendres, i es podrà participar fins el proper 31 d'octubre. Es pretén que la ciutadania sigui qui decideixi si aquest segueix sent un indret destinat a l'estacionament de vehicles, tal i com es fa actualment, o es converteix en una plaça pública per l'ús i gaudi del veïnat. L'actuació que es dugui a terme fruit d'aquest procés participatiu en cap moment condicionarà que en el futur s'hi puguin realitzar altres projectes urbanístics en aquest espai.

Pel que fa el futur dels Jardins Prínceps de Girona, el procés s'ha iniciat aquest 28 d'octubre a les 10:00 hores en el marc d'una jornada festiva i participativa on hi haurà tallers i jocs infantils, batucada, xocolatada, actuacions de música, etc. L'objectiu és arribar a un projecte que inclogui la remodelació dels jardins, després que l'enderroc dels edificis residencials de la caserna deixés uns 2.500 m2 quadrats de zona verda.

La regidora del Districte, Francina Vila, ha destacat la importància de la participació dels veïns en temes que afecten la seva vida quotidiana com és l'espai públic, "les places i els jardins són espais d'estada, i la seva qualitat està estretament lligada al benestar dels seus veïns i veïnes".

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí