La ciutadania dona suport, amb un 86,17%, a la gestió directa del subministrament de l’aigua potable a Palau-solità i Plegamans

20/06/2022 - 11:32

La gestió de l'aigua serà pública a Palau-solità i Plegamans, segons ha decidit la ciutadania en un procés participatiu organitzat per l’Ajuntament i que va concloure el passat 3 de juny. El canvi de gestió, doncs, posarà punt final a la concessió de CASSA, Companyia d’aigües de Sabadell Societat Anònima.

Aquest procés participatiu s’ha realitzat entre els mesos de maig i juny d’enguany, ja que aquest estiu finalitza la concessió del servei municipal de subministrament d’aigua potable amb l’empresa CASSA. Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament va creure adient sotmetre a debat de la ciutadania el futur model de la gestió (directe o indirecte) d’aquest servei públic en un procés participatiu.

El resultat ha donat com a preferida per la ciutadania l’opció de gestió directa, amb un 86,17% dels suports; mentre que la gestió indirecta ha rebut el 12,06% i un 1,77% de nuls. Es van recollir un 30% dels suports de manera telemàtica, i un 70% de manera presencial.

En roda de premsa, immediatament després què la comissió de treball fes públic el resultat, l’alcalde, Oriol Lozano, acompanyat de l’equip de govern, va fer una primera valoració: “Respectarem el procés participatiu i continuarem en el model de gestió directa de l’aigua. Clarament ha guanyat l’opció de la gestió directa i pública. Ja ho vam plantejar en el nostre pacte de govern, ara ens reafirmem i des d’avui hi comencem a treballar".

Sergi Plaza, regidor de Serveis Municipals va explicar: “El primer pas serà elevar a ple els documents que s’han elaborat en la comissió d’estudi en els darrers mesos i tirar endavant el procés”.

 

Els resultats del procés participatiu

Els resultats del procés participatiu en el qual la ciutadania ha triat quina forma de gestió del subministrament d’aigua prefereixen pel municipi, una gestió directa o una gestió indirecta, són els següents:

-Suports per a la gestió directa

Presencials: 164

Telemàtics: 79

Total: 243

-Suports per a la gestió indirecta

Presencials: 29

Telemàtics: 5

Total: 34

Suports nuls: 5


Relacionats

Notícia

L’estratègia per recuperar el riu, que es va dissenyar partint d’una anàlisi prèvia i després d’entrevistar més de 40 persones de diferents àmbits, s’estructura en 4 àmbits d’acció: Natura, Accessibilitat, Producció-Coneixement i Esport-Cultura-Patrimoni.

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Butlletí