La Diputació de Barcelona elaborarà programes sobre alimentació sostenible, en cooperació amb els ajuntaments

Font: Diputació de Barcelona

11/11/2020 - 10:46

Amb la voluntat de donar suport i reforçar els processos que per a la transició a un model de major sobirania alimentària i que enforteixin un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, format per criteris socials, ecològics i de proximitat; la vicepresidenta quarta de la Diputació, Núria Parlon, ha llegit a l’inici del ple ordinari d’aquest dijous la declaració institucional d’adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Mitjançant aquesta declaració, la corporació es compromet «a elaborar programes propis sobre alimentació sostenible durant l’any 2021 i en cooperació amb els governs locals», a més de «donar suport a les activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona 2021, amb la col·laboració dels ajuntaments de la demarcació que puguin estar-hi interessats», «cercar mecanismes de coordinació interna per a impulsar la governança alimentària integrant les diferents baules dels sistemes alimentaris» i promoure que els ajuntaments de la província també s’hi adhereixin.

 

Aprovació de la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

El ple també ha aprovat la declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat sorgida de l’assemblea general d’aquesta entitat municipalista que agrupa més de 300 ens locals d’arreu de Catalunya, celebrada el passat 15 de setembre, en la que es recorda l’aposta del món local per una recuperació verda i socialment justa.

La declaració demana incorporar polítiques de reactivació econòmica, amb l’Agenda 2030 i els ODS com a base, reforçar l’ambició climàtica mitjançant el Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia i accelerar la transició energètica a través de l’autoconsum i les energies renovables, la fiscalitat municipal i el suport a totes les iniciatives, especialment als col·lectius vulnerables i a les comunitats energètiques locals.


 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Butlletí