La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director del verd urbà de Caldes de Montbui

Font: Diputació de Barcelona

22/01/2018 - 10:10

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director del verd urbà de Caldes de Montbui, una eina de planificació i gestió per a la millora de la jardineria pública del municipi. El document, que ha estat lliurat pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde, Jordi Solé, permet al municipi conèixer l’estat i les possibilitats dels espais verds existents i la idoneïtat de les espècies segons el model de verd urbà del municipi, alhora que n’estructura la gestió perquè aquesta sigui més eficient.  El treball inclou un inventari i diagnosi dels espais verds i de l’arbrat viari amb propostes de gestió i manteniment per la millora de l’estat de la vegetació i dels espais.

D’acord amb el Pla director, Caldes de Montbui disposa de 16,6 ha d’espais verds urbans utilitzables per la ciutadania, amb un total de 3.195 arbres, dels quals 1.813 són d’arbrat viari. La major part dels espais verds, un 38%, es troben vinculats als equipaments del municipi, un altre 35% són parcs  i un 11% són places. El 16% restant es troba distribuït en altres tipologies com jardins, elements de vialitat o elements vinculats a la xarxa hidrogràfica, entre d’altres.

Comparant aquestes dades amb estàndards disponibles, el Pla observa un potencial de millora del municipi tant en la quantitat de m² de verd urbà com en el nombre d’arbres per habitant.  Per aquest motiu el Pla director fa diverses propostes organitzades en tres línies estratègiques. Així, per una banda, es proposa millorar l’organització del servei de gestió del verd urbà, amb reassignació de tasques i increment de la formació del personal.

Una segona línia proposa millorar la qualitat del verd urbà existent, amb un pla de reposicions progressiu pel que fa als arbres i augmentant la diversitat d’espècies, sobretot fomentant aquelles amb baixes necessitats de manteniment. Finalment, la tercera línia assenyala millorar l’extensió del verd urbà en general, connectant les zones menys dotades amb els espais verds propers amb nous carrers arbrats, proposant nous usos els espais pendents de desenvolupar i augmentant la dotació d’espais verds en el nucli urbà.

El document també incorpora un Pla d’inversions per els propers anys, periodificat segons prioritats, per a facilitar l’execució de les millores de forma gradual. Tot i haver-hi assignat cost, algunes de les actuacions podran ser assumides directament per la brigada municipal.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

De gran discoteca a entorn natural: una proposta didàctica pionera explica a infants i adolescents el procés de renaturalització de Can Poc Oli a Manresa.

Notícia

Arrenca la campanya ‘Arrels de la terra’ a Cubelles per protegir el patrimoni agrícola i natural del territori.

Article

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Butlletí