Font: Diputació de Barcelona
Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la Diputació de Barcelona organitza el proper 23 de gener aquesta jornada que reflexionarà sobre el paper de l’educació ambiental en l’escenari de l’emergència climàtica i dels moviments juvenils que hi estan vinculats.
A Catalunya, el moviment Fridays for Future, inspirat per Greta Thunberg, ha agafat molta força en molt poc temps. El formen nens, adolescents i estudiants universitaris que, la majoria, no superen els 20 anys.
La jornada, que tindrà lloc a l’Espai Francesca Bonnemnaison, vol analitzar la incidència dels moviments juvenils emergents en una estratègia molt activa i ja veterana a Catalunya protagonitzada per professionals, administracions i empreses d’educació ambiental, i alhora esdevenir un nexe d’integració entre dos col·lectius amb objectius comuns. Està especialment adreçada a tècnics ambientals municipals i professionals de l’educació ambiental.
La trobada s’estructura en una ponència marc del pensador Jaume Funes i dues taules de debat, una de les quals estarà integrada i conduïda per joves lligats a l’activisme climàtic i una altra per experts de la comunicació i la participació ambiental, i clourà amb una activitat d’intercanvi de tots els ponents i amb els assistents, amb el suport del facilitador gràfic Yorgos Konstantinou.
L’acte és una actuació conjunta de les gerències de serveis d’Espais Naturals i de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que desenvolupen un pla de treball conjunt en el marc de l’estratègia d’educació ambiental de la corporació.
- Darrers dies per inscriure-us. Inscripció gratuïta. Cal confirmar l’assistència a través del Formulari
- Programa
El Dia Mundial de l'Educació Ambiental
El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental amb el propòsit de conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient amb la realització d'accions i activitats.
Es considera que la primera recomanació oficial de nivell internacional que postula la necessitat d’utilitzar l’eina educativa com a resposta a la problemàtica ambiental és la Declaració sobre el Medi Humà, document final de la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà, celebrada a la ciutat sueca d’Estocolm del 5 al 16 de juny de 1972.