El projecte EYES Erasmus a Granollers finalitza amb una guia que respon a aquesta qüestió
La metodologia descrita en aquesta guia es basa en la metodologia desenvolupada al projecte Erasmus+ EYES – Implicant el jovent en la planificació de l’energia i el clima i que a Catalunya s'ha implantat a Granollers.
Roger Miralles és estudiant de batxillerat a l'Escola Industrial de Sabadell i des de fa uns mesos és també un dels portaveus de Fridays For Future a Sabadell. Miralles s’ocupa de les relacions externes amb altres col·lectius socials amb l’objectiu de teixir una aliança ecologista a la ciutat. Amb ell encetem una sèrie de mirades per comprendre el paper de la joventut en la lluita contra l'emergència climàtica, en un moment que crisi sistèmica on sembla que han agafat el lideratge en l'àmbit de la mobilització social.
Campions i campiones de tota la terra que ens poden inspirar aquí i ara
Foto Unsplash/ Joshua Earle
Les Nacions Unides, a través del Programa de Medi Ambient (PNUMA) conviden a inspirar-vos en persones i en projectes que ja funcionen per fer del món un lloc millor.
En el marc del Dia mundial de l'Educació Ambiental
Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la Diputació de Barcelona organitza el proper 23 de gener aquesta jornada que reflexionarà sobre el paper de l’educació ambiental en l’escenari de l’emergència climàtica i dels moviments juvenils que hi estan vinculats.
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”
La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.
Badalona és una de les ciutats que se sumarà arreu del món als actes i mobilitzacions impulsades pels joves per demanar solucions “ràpides i efectives” a la crisi derivada del canvi climàtic. La jornada reivindicativa sorgeix des del moviment estudiantil “Fridays for Future”, inspirat en la jove sueca Greta Thunberg i la seva lluita contra la crisi climàtica.
Els integrants de Fridays for Future a Barcelona expliquen en aquesta entrevista quines són les reivindicacions d’aquest moviment de lluita contra l’emergència climàtica i per què van decidir implicar-s’hi. Pel que fa a Barcelona, els joves exigeixen que s’apliqui un peatge urbà que limiti l’entrada de cotxes.
L’emergència climàtica a Barcelona, decretada a partir de l’1 de gener de 2020
L’Ajuntament de Barcelona ha fet el primer acte del mandat marcant la que serà una de les prioritats del govern municipal: el canvi climàtic. En l'acte presidit per l'Alcaldessa, Ada Colau, al Saló de Cent de l'Ajuntament, s’hi ha fet públic que l’1 de gener del 2020 es declararà l’emergència climàtica a Barcelona, coincidint amb l’entrada en vigor d’una de les mesures estrella: la zona de baixes emissions permanent.
Canvi climàtic, el futur del planeta, Fridays for Future, emergència climàtica… Marta Botet conversa amb Aitor Urruticoechea i Maria Serra, portaveus del moviment juvenil contra el canvi climàtic Fridays for Future-BCN.
Primer el parlament britànic, després l’irlandès, ara el govern català. Declaren l’estat d’emergència climàtica. Però quines són les implicacions d’un estat declarat d’emergència climàtica? Quines accions comporta? Ens hem de protegir? De què exactament?
El Regne Unit s'ha convertit en el primer gran país a reconèixer formalment l'estat de «emergència climàtica» en què es troba causa de l'escalfament global. El seu objectiu era reconèixer que el canvi climàtic és l'amenaça més existent en tots els àmbits de la vida, inclosa la seguretat nacional, l'economia, el benestar social i el medi ambient i, per tant, cal prendre mesures urgents.