La Diputació de Barcelona segella el seu compromís amb l’Agenda 2030

Neix l'Aliança Catalunya 2030

Font: Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya

24/02/2020 - 14:21

La vicepresidenta quarta i diputada de Polítiques de Participació, Agenda 2030 i ODS, Núria Parlon, ha participat, aquest divendres, a l’acte de signatura de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, un pacte que suposa el tret de sortida de l’Aliança Catalunya 2030, que treballarà per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El document ha estat segellat per 33 entitats de l'àmbit social, empresarial, cultural, universitari i mediambiental de Catalunya al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona.

Aquest acord representa, per tant, el primer pas de l’Aliança, impulsada pel Parlament de Catalunya i que estarà oberta a tota la societat catalana que aporti compromisos concrets per a la localització dels ODS.

Per aquest motiu, els signants de l’acord es comprometen a treballar per una Catalunya que, al 2030, compti amb una societat més inclusiva, cohesionada, capacitada i apoderada; així com també amb una economia més innovadora, competitiva i eficient en l’ús dels recursos i, amb una gestió del patrimoni natural i la biodiversitat.

Amb l’acord pres aquest matí, s’assoleix el compromís de treballar a favor de l’assoliment dels ODS i l’Agenda 2030, de forma conjunta, transversal i responsable, i a construir una Aliança forta i dinàmica que permeti generar sinergies per fer de Catalunya i el món un lloc millor el 2030.

 

Compromís ferm

Els compromisos que s’adoptin podran tenir com a objectiu la formació, la sensibilització i la comunicació; a més de generar canvis interns en les organitzacions, fomentar el treball en xarxa o executar projectes per a la sostenibilitat.

Això s’haurà de dur a terme sota una visió transversal i, comptar amb un lideratge executiu, un finançament adequat i un sistema de monitoratge que permeti avaluar-ne la contribució i els impactes assolits, entre d’altres.

L’acte de signatura, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, també ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.


 

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona està treballant pel compliment d’aquests dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, alineant-hi els plans estratègics propis i donant suport als ens locals per localitzar-los.

Article

Per tal d’oferir una mica de llum a la situació actual i contribuir a orientar les prioritats de l’Agenda 2030 a nivell local, des de la Diputació de Barcelona, s'ha adaptat la informació inclosa en l’Informe de les Nacions Unides Responding to the socio-economic impacts of COVID-19 a la realitat del món local.

Article

La Diputació de Barcelona presenta la guia Els Objectius de Desenvolupament Sostenible al món local. Un document per conèixer els ODS i l’important paper dels governs locals i de la ciutadania en l’assoliment de l’Agenda 2030

Butlletí