La Diputació de València subvenciona amb un milió i mig d’euros la instal•lació d’energies renovables en edificis municipals

03/05/2021 - 19:00

80 municipis rebran ajudes per a la instal•lació de plaques solars fotovoltaiques per a autoconsum en edificis i equipaments municipals

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València subvenciona, a través de l’estratègia Reacciona, la instal·lació d’energies renovables amb una dotació total d’un milió i mig d’euros. Les ajudes són per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en edificis i equipaments municipals connectats a la xarxa, sense acumulació o amb bateries.

Reacciona 2020 és “una convocatòria única que regula la concessió de fins a 8 línies de subvenció, en règim de concurrència competitiva, per a la implantació d’actuacions relacionades amb l’energia, la mobilitat, la gestió de residus, la biodiversitat i el cicle integral de l’aigua. Es basa en tres línies estratègiques: adaptació, mitigació i educació climàtica”, explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

“La mitigació és una aposta decidida per un model energètic més just i descarbonitzat. En conseqüència, el primer pas és l’eficiència per a estalviar i, una vegada hem reduït el consum als edificis municipals, substituir les energies fòssils per energies netes als sostres o als terrats d’estos equipaments”, afirma Maria Josep Amigó.

En la baremació de la subvenció es puntuava, entre altres coses, si l’ajuntament tenia el subministrament elèctric amb certificat de garantia d’origen 100% renovable; l’ordenança municipal reguladora de la solar fotovoltaica aprovada; les bonificacions fiscals de l’IBI o de l’ICIO per la instal·lació de plaques; o haver realitzat l’auditoria energètica de dos edificis municipals. “És a dir, a més d’impulsar les renovables estem beneficiant directament a la ciutadania perquè siguen els protagonistes de la transició energètica”, indica Maria Josep Amigó.

Els municipis que rebran subvenció per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum en equipaments són: Ademuz, Ador, Albalat de la Ribera, Albalat dels Sorells, Alborache, Alcàsser, Alcublas, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Alpuente, Anna, Barxeta, Bellreguard, Benagéber, Benaguasil, Benifairó de la Valldigna, Beniarjó, Benigànim, Benissanó, Bétera, Bocairent, Bolbaite, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Camporrobles, Canals, Càrcer, Carlet, Casas Bajas, Casinos, Castelló, Caudete de las Fuentes, Corbera, Cortes de Pallás, Cotes, Chelva, Chera, Estivella, Estubeny, Fontanars dels Alforins, Foios, la Font de la Figuera, la Font d’en Carròs, Gàtova, Godella, Guardamar, Jalance, Llíria, Llutxent, Llombai, la Llosa de Ranes, Macastre, Marines, Miramar, Montserrat, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Navarrés, Otos, Paiporta, Palmera, Petrés, Piles, la Pobla de Vallbona, Quart de Poblet, Quatretonda, Rafelguaraf, el Real de Gandia, Rotglà i Corberà, Ròtova, Salem, Tavernes de la Valldigna, Teresa de Cofrentes, Torrent, Tuéjar, Vallada, Venta del Moro, Villargordo del Cabriel i Xeresa.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El poble de Castelló està fent un pas decidit cap a la sostenibilitat ambiental amb la creació de la Comunitat Energètica, impulsada per l’Ajuntament de Castelló, un projecte innovador que busca implicar a la ciutadania en l’ús responsable de l’energia

Notícia

València inicia la seua Capitalitat Verda amb l'objectiu de liderar el futur de la sostenibilitat a Europa

Notícia

Butlletí