La Gran Via de Barcelona estrena enllumenat LED entre Glòries i Sant Adrià per estalviar energia i incrementar la seguretat viària

Font: AMB

13/12/2021 - 17:52

La renovació permetrà estalviar 148.977 kWh/any, que equival al consum elèctric anual de 20 habitatges

L'AMB acaba de substituir 248 punts de llum de la Gran Via de Barcelona (C-31) en el tram de 2,7 km que hi ha entre Glòries i el límit amb Sant Adrià de Besòs, en ambdós sentits de la marxa.

El nou enllumenat, de tecnologia LED, suposa la implementació d'un sistema baix en carboni, més eficient, net i sostenible, dins la gestió integral de les rondes de Barcelona. Aquesta actuació ha tingut un cost de 275.914 €.

Els dos beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació són els següents:

  • Eficiència energètica: cada any es consumiran 148.977 kWh menys, xifra equivalent a la despesa de 20 habitatges, i s'estalviaran 25.500 € de les arques públiques.
  • Increment de la seguretat: augmentarà la seguretat en la conducció i la visibilitat. Aquesta circumstància farà disminuir la perillositat de la via i el risc d'accident.

La primera substitució d'enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 projectors LED. En aquest cas, va ser una prova pilot pionera per comprovar la idoneïtat d'aquesta il·luminació a les boques dels túnels.

El 50 % d'aquestes actuacions estan finançades amb el programa "Ayudas a entidades locales para proyectos de inversión en economía baja en carbono", de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.

L'AMB té la previsió de fer tres actuacions més que comportaran la substitució d'enllumenat a partir del gener del 2022 als túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou de la ronda Litoral de Barcelona.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Durant el darrer any el preu de l’electricitat s’ha incrementat al voltant d’un 300% i l‘autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions, ja que una família pot generar un estalvi energètic del 35% anual.

Article

Un conveni signat amb el consorci d’aquest espai permetrà fer un salt d’escala en la transició energètica, ja que fomentarà projectes que vagin més enllà de l’autoconsum individual i que siguin també comunitaris.

Notícia

L’associació Viure de l’Aire ha presentat un projecte d’energia eòlica de participació ciutadana que proposa la instal·lació de dos aerogeneradors a la serra de Collserola. Han calculat que amb la instal·lació d’aquest dos aparells, de 170 metres d’alçària, es podria abastir al voltant de 8.800 llars de la ciutat i s’evitaria l’emissió de 7.000 tones de CO2 anual.

Butlletí